15 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan Evleri'nin kaydı çıkarılıyor!

Kahramanmaraş Elbistan Evleri'nin kaydı çıkarılıyor!

Kahramanmaraş Elbistan merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan geleneksel Elbistan evlerinin tespiti ve restorasyonuna yönelik olarak proje kapsamında kaydı çıkarılırken, elde edilen bilgiler ise bir rapor halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacak.



Kahramanmaraş Elbistan merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan geleneksel Elbistan evlerinin tespiti ve restorasyonuna yönelik olarak proje kapsamında kaydı.


çıkarılırken, elde edilen bilgiler ise bir rapor halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacak.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Görevlilerinden Cavit Polat, Elbistan genelinde bir proje kapsamında çalışma yaptığını belirterek, çalışma sonrasında elde edilen bilgilerin bir rapor halinde Kültür Bakanlığına sunulacağını kaydetti.


Öğretim Görevlisi Cavit Polat, saha çalışması neticesinde özellikle geleneksel Elbistan konutlarının mimariye bağlı süsleme özellikleriyle birlikte envanterinin çıkarılarak, kayıt altına alınacağını ve zengin bir kültürel yapıya sahip Elbistan evlerinin gelecek kuşaklara aktarılacağını söyledi.


Polat, Elbistan merkezde bulunan Kızılcaoba Mahallesi ve Ceyhan Nehri kenarında bulunan geleneksel konutların süsleme ve mimari açıdan zengin dokular barındırdığını kaydetti. Ayrıca Karahasanuşağı, Ortaören ve Beştepe Mahallelerinde birçok geleneksel yapıda konut bulunduğunu vurguladı.


Kahramanmaraş genelinde birçok konutun üzerinde ayrıntılı çalışma yapıldığını belirten Polat, “Bir Elbistanlı olarak bölgemizde yıkılıp yok olan geleneksel Elbistan evlerinin gelecek kuşaklara taşınması ve turizme katkı sağlaması açısından gerekli çalışmalar ve önemler acilen alınmalıdır” dedi.



Elbistanın Sesi


Geri Dön