28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan'daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

Kahramanmaraş Elbistan'daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.



"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlar havadan görüntülendi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde Elbistan ve Pazarcık'ta inşaat çalışmaları tamamlanmış olan afet konutlarının bir bölümü, teslim edilmek üzere hazırlandı.

Aktarılan bilgilere göre çevre düzenlemeleri dahil tüm işlemlerinin kısa zamanda tamamlanmasının planlandığı konutlar, Anadolu Ajansı (AA) ekipleri tarafından FPV dronla görüntülendi.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer söz konusu konutların son durumları ile ilgili de bazı bilgiler verdi. İşte Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'in o açıklamaları...

Kahramanmaraş Elbistan daki afet konutları teslim için gün sayıyor!

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Anadolu Ajansı muhabirine, 6 Şubat depremlerinin şehirde büyük yıkım ve can kaybına sebep olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada "Asrın felaketi" şeklinde nitelenen ve 11 şehri derinden etkileyen 6 Şubat tarihindeki depremlerin büyük hasara neden olduğu Kahramanmaraş'ta kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla yaraların hızla sarıldığını dile getiren Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, bu kapsamda inşaat çalışmalarına başlanmış olan konutların hızla yükselmeye devam ettiğini aktardı.

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, oluşturulmuş olan alanların alt yapısı ve sosyal tesisleri ile daha yaşanabilir olduğuna değinerek, "Depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar alan afetzedelerin en kısa zamanda kalıcı konutlara yerleştirilmesi için başlatılmış olan çalışmalar, gece gündüz demeden sürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş  Elbistan ilçesinde 3 bin 628, Pazarcık ilçesinde ise 3 bin 214 konut inşa edilecek." dedi.

Sakarya'da 7 bin konut dönüşüm bekliyor!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 431 konutluk yeni proje geliyor! İhalesi yarın!

Adana'da 10 adet arsa ve arazi satılıyor! İhalesi 6 Aralık'ta!


Geri Dön