06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Nurhak Kullar Göleti 95 günde tamamlanacak!

Kahramanmaraş Nurhak Kullar Göleti 95 günde tamamlanacak!

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı Kullar Mahallesinde yapımına başlanan Kullar Gölet inşaatında çalışmalar hız kazandı. Gölet ve sulaması inşaatı, 10 milyon 188 bin 215 TL’ye ihale edilen projede işin süresi ise bin 95 gün olarak belirlendi.



Tamamlanıp hizmete açıldığında, 3 bin 60 dekar verimli araziyi damlama ve yağmurlama yöntemiyle suya kavuşturacak olan Kullar Göleti ve Sulaması İnşaatında incelemelerde bulunan, Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.


14 Ağustos 2014 tarihinde sözleşmesi imzalanan ve inşaat çalışmalarına başlanan Kullar Göletinde, gövde sıyırma kazıları ve derivasyon konpisi tamamlandı. Gövde altı enjeksiyon çalışmaları süren Kullar Göleti’nde beraberindeki teknik heyetle incelemelerde bulunan Köleoğlu, gölet inşaatının basınçlı sistemle sulama yapacağını kaydetti.


Yağmurlama ve damlama sistemi ile tarlalarını sulayacak olan çiftçiler ise, Kullar Göletinin tamamlanıp, hizmete açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Eski ismiyle Yeşilkent, şimdiki ismiyle Kullar Mahalle merkezinin yaklaşık 2.5 kilometre batısında Çay Deresi üzerinde yapımına başlanan göletin gövde dolgusu 556 bin metreküp olacak. Gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki göletin depolama hacmi ise 1 milyon 370 bin metreküp. Temelden yüksekliği 54 metre olan gölet, 3 bin 60 dekar araziyi, basınçlı borulu şebekeyle yağmurlama ve damlama yöntemi ile sulayacak. Gölette; gövde sıyırma kazıları, kondüvi beton imalatları tamamlanırken, gövde altı enjeksiyon imalatları ise sürüyor.


Gölet ve sulaması inşaatı, 10 milyon 188 bin 215 TL’ye ihale edilirken, işin süresi ise bin 95 gün olarak belirlendi. Proje alanında tarımsal faaliyetlerden dolayı, 2014 yılı birim fiyatlarına göre yıllık 2 milyon 315 bin TL gelir artışı sağlanması öngörülüyor.


Elbistan'ın Sesi



Geri Dön