29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Kahramanmaraş'ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Kahramanmaraş'ta Dernek gönüllüleri "Yeni Yuvam" projesiyle başlattıkları yardım kampanyasıyla, 4 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan bir anneye ev yaptı.



Kahramanmaraş'ta Dernek gönüllüleri, ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla başlattıkları proje kapsamında evi olmayan bir aileye ev yardımında bulundular. Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Kahramanmaraş'ta Dernek gönüllüleri "Yeni Yuvam" projesiyle başlattıkları yardım kampanyasıyla, 4 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan bir anneye 5 ay içinde yapıp tamamladıkları evi teslim etti.

Dernek gönüllüleri topladıkları bağışlarla yardıma ihtiyaç duyan vatandaşları belirleyerek gıda, erzak yardımlarında bulunuyor. Son zamanlarda yardım çalışmalarını bir üste seviyeye çıkaran gönüllüler, yapılan bağışlarla yardıma ihtiyaç duyan ailelerin evlerinin iç ve dış onarımında katkıda bulunuyor.

Kahramanmaraş ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Gönüllüler, hayata geçirdikleri  "Yeni Yuvam" projesiyle Onikişubat ilçesinde yaşayan eşinden boşanmış 4 çocuğuna bakan bir anneye yardımcı oldu. Onarılması yapılacak bir evi olmayan aileye ev yapma kararı alan gönüllüler, 5 ay içinde yaptıkları evin anahtarını aileye teslim etti.  

Dernek Başkanı Büşra Sen Çiftaslan, yardım desteğiyle sürdürülen bir çalışmayı daha bitmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti. "Yeni Yuvam" projesiyle yapmak istediklerinin, halihazırda bir yapıyı yenileyip teslim etmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda da geçtiğimiz sene bir evin daha onarıldığını ekledi. Yapılan faaliyetlerin konuşulmasıyla bağışlarda artış olduğunu dile getiren Çiftaslan şunları söyledi:

"Bu yıl ise maddi imkanlarımızın el vermesi ve destekçilerimizin de artmasıyla birlikte projemizi büyüttük. Yaşam şartlarının zorluğundan dolayı eşinden ayrı ve 4 çocuğuyla babasının evinde kalan bir anne ile karşılaşınca, en başta çocukların eğitim hayatlarının bu ortamda kısıtlı kaldığını görünce harekete geçmek istedik. Bu aile için hep birlikte güzel bir ev yapmayı düşündük. Projeye 5 ay önce başladık ve bu hafta ailemize sıfırdan evi yaparak teslimini gerçekleştirdik. Bu evin tamamlanmasıyla birlikte anneden ayrı kalan ve babasının yanında olan 5. çocuk da artık bu evin içerisinde kardeşleriyle birlikte yaşayacak."

Kahramanmaraş ta 4 çocuklu aileye ev yapıldı!

Esnafında bir hayli yardımının dokunduğunu söyleyen Çiftaslan, "Hayır isi olduğunu öğrenen, bizden ödemeyi hep indirimli aldı. Evin bazı mobilyalarını tanıdığımız bir ustamız üstlendi. Ev eşyalarını alırken yine hep yardımcı oldular. İnşaat sırasında bile çimentosundan diğer malzemelere hepsinde bize daha uygun saydılar ve el birliğiyle bu evi oluşturarak ailemize teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de gücümüzün yettiğince ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş'ta Tekke Kentsel Dönüşüm Konutları tamamlanıyor!

 


Geri Dön