02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta bölgeye uygun konutlar inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta bölgeye uygun konutlar inşa edilecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç: Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği eğitim alanında 18.5 milyon liralık yatırım yapacağız." dedi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç: Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği eğitim alanında 18.5 milyon liralık yatırım yapacağız." dedi.


Büyükşehir belediye başkanı olarak göreve başlamamın üzerinden bir yıl geçti. Bu süre içinde Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon idaresi başta olmak üzere ilçelerimizde de birçok yapılaşmaya imza attık. Ulucami Tünel Kavşak Projesiyle ilk çalışmalarına başlayan belediyemiz, bu projeyi ağustos ayında bitirerek, bölge trafiğini rahatlatmayı hedefliyor. Bunun yanında; Valilik Kavşağı, SGK Kavşağı, Kıbrıs Meydanı Kavşağı, Tükel Kavşağı, Çukurova Anadolu Lisesi Kavşağı çalışmalarına da yakın süreçte başlayacağız.


Yönetime geldiğimiz bir yıllık süre zarfında, il genelinde 210 kilometre asfalt, satih kaplama ve parke yol çalışmalarını tamamladık. Aynı zaman-da 376 kilometre stabilize yol çalışmasını da bitirdik. 410 bin metrekare bordür ve parke döşemesini tamamlayarak, önümüzdeki üç yıl içinde toplamda bin 500 kilometre asfalt yol ile 500 kilometre stabilize yol çalışmasını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.


Bölgenin yapısına uygun konutlar inşa edeceğiz


Gayberli, Hacıbayramveli ve Malik Ejder mahallelerinde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. Yıkım çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor. Bölgede 300 bin metrekarelik bir alanda çalışma yürütüyoruz. Bu alan içinde 40 bin metrekare ücretsiz açık otopark yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Geri kalan kısımda ise yeşil alan çalışmaları ve rekreasyon çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerimiz içinde bulunan Yusuflar Mahallesinde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu mahallenin bir silueti var; biz bu silueti bozmadan bölgenin yapısına uygun konutlar yapacağız. Yusuflar Mahallesinde de bir imaj çalışması olacak.


Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol gereği eğitim alanında 18.5 milyon liralık yatırım yapacağız. Elbistan Esentepe Ortao-kulu’nun temelini attık. Pazarcık’ta Yavuz Selim Ortaokulu ihalesi yapıldı ve inşa çalışmaları başladı; diğer ilçelerimizde de birer okul yapacağız.


Şehrimizin büyükşehir olmasının ardından, toplu taşıma konusunda akıllı kart ve akıllı durak sistemini hayata geçirdik. Şu anda büyükşehir belediyemiz bünyesinde 71 otobüsle halkımıza hizmet sunuyoruz. Bunun yanı sıra köyden mahalleye dönen bölgelerimize çalışan K plakaların H plakaya dönüşmesi konusunda çalışmalarımız başladı. Dönüklü Mahallesinde ilk olarak bu uygulamayı başlattık. K plakalı iki minibüsü birleştirip bir adet H plakalı halk otobüsüne dönüştürüyoruz.


Taziye evlerimiz devam ediyor


Öte yandan, bir tanesi Türkoğlu ilçesinde olmak üzere dört adet taziye evini halkın hizmetine sunduk. Türkoğlu Taziye Evi, Mağralı, Serintepe ve Divanlı taziye evlerini de halkımızın hizmetine açtık. Ayrıca, Göksün ilçesi ile Turan, Bahçelievler, Hay-rullah, Karaziyaret ve Haydarbey mahallelerinde de birer taziye evi yapacağız. Bu taziye evlerinin ihaleleri yapıldı, inşaat çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Yatırım programımızda yer alan Afşin, Ekinözü, Çağlayancerit ve Andırın taziye evlerinin proje çalışmaları da devam ediyor.


Dünya Kahramanmaraş Eki 


Geri Dön