28 / 04 / 2024

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selin meydana geldiği Rize'de hasarları incelemek için bir dizi ziyaretlerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Bölgede yapılacak yeni evlere yönelik de açıklama yapan Kurum şunları söyledi:

Rize de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

"Yapmış olduğumuz ilk günkü tespitler çerçevesinde Çayeli, Güneysu, Kalkandere ve bu saymış olduğum ilçe ve beldelerimizde 236 binada tespitler yapıldı ve bu çerçevede 24 tane acil ağır hasarlı ve yıkık bina tespit ettik. Tabii bir taraftan daha önceki depremler ve sellerde olduğu gibi hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah cumartesi hasar tespit çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz ve almış olduğumuz tespitler çerçevesinde de  TOKİ  Başkanlığımız hızlı bir şekilde 4 ilçemizde merkezde ve yine köylerinde çalışmalarını yürütüyor. Bugün tespit çalışmaları proje çalışmalar başlatıldı. Köylerde yapacağımız altında hayvanlarımıza bakacağımız şekilde ahırı veya deposu üstünde de konutları olmak suretiyle yöresel mimarisine uygun bir şekilde köy konutlarını, merkezde de zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde yöresel mimariye uygun konutlarımızı yapıyoruz."

Rize'de eğimli arazilerde yapılaşma tehlikesi sürüyor!


Geri Dön