08 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta icradan 1 milyon 357 bin TL'ye satılık 4 taşınmaz!

Kahramanmaraş'ta icradan 1 milyon 357 bin TL'ye satılık 4 taşınmaz!

Kahramanmaraş 3. İcra Müdürlüğü, Kahramanmaraş İli, Merkez Hayrullah Mahallesi ile Merkez Ayaklıcaoluk Köyü'nde yer alan 4 taşınmazı satışa sunuyor



Kahramanmaraş 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KAHRAMANMARAşž 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA NO.-2008/483

ESAS TAşžINMAZ SATIşž İLANI Bir borçtan dolayı müdürlüğümüzün yukarıda numarası yazılı dosyasından aşağıda cins ve özellikleri yazılı taşınmazların borçluya ait hisselerinin satılmasına karar verilmiştir.

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAşžINMAZLAR: 1 NOLU TAşžINMAZ;

A-TAPU KAYDI: Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi 257 ada 61 parsel sayılı arsalı kargir dükkan ve un fabrikası ve iki anbar vasıflı 24,50.m2 yüzölçümlü taşınmaz. Borçlunun hissesi 1/5'dir.

B-İMAR DURUMU: İmar planı sınırları içerisinde K8 (kitle nizam, 8 katlı), M (asma katlı) nizam ticari alanda kalmaktadır.

C- HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Opet Petrolün kuzeyinde yeralmaktadır. Halı hazırda üzerinde herhangi bir yapı yoktur. Ancak diğer hissedarlarla birleşilince inşaat yapılabilir.

D-a) TAşžINMAZIN TOPLAM DEĞERİ : 85.750,00.TL

b) BORçLUYA AİT 1 /5 HİSSE DEĞERİ : 17.150,00TL

E- SATIşž SAATİ : 14:40-14:50 ARASI

2 NOLU TAşžINMAZ:

A-TAPU KAYDI: Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi 4495 ada 1 parsel sayılı kargir anbar ve arsa ve fabrika binası vasıflı 284,25.m/2 yüzölçümlü taşınmaz. Borçlunun hissesi 1/3'dür.

B- İMAR DURUMU: imar planı sınırları içerisinde K8 (kitle nizam, 8 katlı), M (asma katlı) nizam ticari alanda kalmaktadır.

C- HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi Azerbaycan Bulvarı Opet Petrol istasyasyonunun bulunduğu yerdir. Taşınmazın üzerinde idare binası, araç yıkama yeri, akaryakıt pompalan ve kanopi vardır. İdare binası zemin kat ve normal kat olmak üzere iki katlıdır. Toplam oturum alanı 90.m2'dir. Cinsi betonarme karkastır, idare binası arkası araç yıkama yeridir.Taşınmazın tamamı üzerinde Opet Petrolcülük A.şž lehine 25 yıl müddetle 25.000.000,OO.TL'lik intifa hakkı vardır.

D-a) TAşžINMAZIN TOPLAM DEĞERİ : 3.221.253,00.TL

b) BORçLUYA AİT 1/3 HİSSE DEĞERİ : 1.073.751,00.TL

E- SATIşž SAATİ : 14:00-14:10 ARASI

3- NOLU TAşžINMAZ:

A-TAPU KAYDI: Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi 4494 ada 2 parsel 5 nolu bağımsız bölüm sayılı depolu asma katlı işyeri vasıflı 294,00.m2 yüzölçümlü taşınmaz. Borçlunun hissesi 10/20'dir.

B- İMAR DURUMU: İmar planı sınırlan içerisinde K8 (kitle nizam, 8 katlı), M (asma katlı) nizam ticari alanda kalmaktadır.

C- HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mahallesi Sandalzade Bulvarı H. Bayram Kirişçi Apt. doğu cephesinde yeralmaktadır. Taşınmaz bodrum kat, zemin kat ve asma kat olmak üzere üç katlı işyeridir. Cinsi betonarme karkastır. Oturum alanı 80.m2'dir. Kullanma izni 2003 yılında alınmıştır. Ön cephesinde camlı demir doğrama vardır.

D-a)  TAşžINMAZIN TOPLAM DEĞERİ : 55.392,00.TL

b) BORçLUYA AİT 10/20 HİSSE DEĞERİ : 27.696,00TL

E-SATIşž SAATİ : 14:20-14:30 ARASI

4- NOLU TAşžINMAZ:

A- TAPU KAYDI: Kahramanmaraş Merkez Ayaklıcaoluk Köyü 322 parsel sayılı bağ vasıflı 4400,00.m2 yüzölçümlü taşınmaz. Borçlunun hissesi tamdır.

B- İMAR DURUMU: İmar planı sınırları dışında kalmaktadır.

C- HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Kahramanmaraş Merkez Ayaklıcaoluk Köyünde yer almaktadır. Taşınmaz üzerinde betonarme bir ev, betonarme bir havuz ve muhtelif cins ve yaşlarda meyve ağaçlan vardır. şžehir merkezine 8-10 km mesafede olup ulaşımı kolaydır. Elektriği ve suyu vardır. Mevcut ev zemin kat ve norma kat olmak üzere iki katlıdır. Zemin kat oturum alanı 30.m2 olup müştemilat olarak kullanılmaktadır. İmalat eksikliği vardır. Norma kat ev olarak kullanılmakta olup oturum alanı 140 m2'dir ve 45 m2 teras vardır. Normal katta hol+2oda+mutfak+banyo+wc vardır. Ev tahmini olarak 15-20 yıllıktır. Evin doğusunda 25.m2 alanlı havuz vardır. Havuzun taban döşemesi betondur. İmalat eksikliği vardır.

D- TAşžINMAZIN TOPLAM DEĞERİ :212.720,00TL

E-SATIşž SAATİ :15:00-15:10 ARASI

SATIşž şžARTLARI:

1- Birinci satış 21.03.2011 günü yukarıda yazılı saatlerde Kahramanmaraş Merkez İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Caddesi Özel İdare İş Merkezi 11. Kat Kahramanmaraş 3. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 ni ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 31.03.2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga pulu, tapu alım harcı ve katma değer vergisi alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, dellaliye harcı ve tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerine) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacaktır, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Satış şartnamesi herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satış ilanı adliye divanhanesinde, muhtarlık divanhanesinde, belediye divanhanesinde, belediye hoporlörlerinde ve gazetede ilan edilmekte olup, alacaklı tarafa, borçlulara ve diğer tüm ilgililere PTT vasıtasıyla tebliğ edilmektedir. İlgililere PTT vasıtasıyla tebligat yapılamaması halinde İcra iflas Kanununun 127. maddesi uyarınca gazete ilanı tebliğ yerine sayılacaktır.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, daha fazla bilgi almak isteyenlerin 2008/483 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İ.İ.K.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
BN:70343 www.bikqov.tr


Geri Dön