28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 



Dün Türkiye Büyük Millet Meclisinin 42’nci Birleşimi yapıldı ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler sürdü. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, görüşmelerde açıklamalarda bulundu.  Öztunç, açıklamasında deprem bölgesinin unutulduğuna dikkat çekti. 

Kahramanmaraş ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

ORTA HASARLI BİNALARIN GÜÇLENDİRİLMESİNİ BELEDİYE ONAYLAMIYOR

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesinin milletvekili olduğunun altını çizdi ve "Deprem zamanı bu kurumların hiçbirisi Kahramanmaraş'ta yoktu, olmamaları da doğaldı yani bunlar ne yapacaklar deprem bölgesine gelip de? Ama olması gereken bir kurum vardı: AFAD. AFAD da yoktu" ifadelerine yer verdi. 

Öztunç, deprem bölgesinin ve deprem bölgesindeki insanların neler çektiğinin unutulduğunu vurguladı. "Orta hasarlı binalar sorunu var, orta hasarlı binaları güçlendirmek istiyor vatandaş “Hayır.” diyor AK Partili belediyeler" bilgilerini veren Öztunç, "Nasıl olacak?" sorusunu yöneltti. 

Öztunç, “Falanca şirkete git, 50 bin TL öde, öyle güçlendir” dendiğini ileri sürdü. 

Kahramanmaraş ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç, köylerdeki deprem konutlarına değindi ve  "Kahramanmaraş’ta nerede bu konutlar? Temel atıldı, temel atılan yerde betonun gramı yok, gramı; boşa temel atmışlar" ifadelerini kullandı. 

Öztunç, Kahramanmaraş'taki köylerde kimseye bir şey verilmediğini aktardı. 

Kahramanmaraş'ta hastane krizi olduğunu söylediklerini anımsatan Öztunç, "Yalvardık “Bakın, Necip Fazıl Şehir Hastanesi buraya yapılmaz, deprem bölgesi burası, fay hattı var.” dedik, dinlemediler, yaptılar; depremde ilk orası gitti" dedi ve şimdi de otogar civarına acil durum hastanesi yapılacağının altını çizdi. 

Ali Öztunç, otogar civarının Kahramanmaraş'ın en fazla zemin sıvılaşmasının olduğu alan olduğuna dikkat çekti ve "35 metre aşağı inilmiş, balçık çıkmış. Akıllanmıyorsunuz ya, ya bari burada akıllanın da bunu yapmayın" şeklinde konuştu. 

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Büyük İstanbul depreminde can simidi deniz yolu olacak! İstanbullular bu bölgelere aman dikkat!

Sarıyer'de ev fiyatına Manchester’da daire alınabiliyor!


Geri Dön