03 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'taki Kıbrıs Meydanı'na onarım yapılacak!

Kahramanmaraş'taki Kıbrıs Meydanı'na onarım yapılacak!

Kahramanmaraş'ta Kıbrıs Meydanı'nda, 40 yıldır hiçbir bakım yapılmadığı için çökmek üzere olan menfeze Büyükşehir Belediyesi müdahale etti.



Kahramanmaraş'ta 40 yıldır hiçbir bakım ve kontrol yapılmadığı için çökme tehlikesi bulunan ve muhtemel bir facianın yaşanmasına neden olacak Kıbrıs Meydanı'ndaki Menfeze Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un talimatıyla neşter atıldı. Başkan Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nce Kent Meydanı'nda yapılan menfezdeki tonoz güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi. 


YENİ BİR TRAFİK DÜZENLEMESİ 

Başkan Erkoç, bölgede yeni bir trafik düzenlemesi yapacaklarını ifade ederek: "Trabzon Caddesi ile Ulucamii arasında yeni bir trafik düzenlemesi yapacağız. Hem yaya trafiğini hem de araç trafiğini değiştiriyoruz. Bundan dolayı da bu meydanda çalışmamız gerekiyordu. Çünkü burada tonoz çalışmalarında menfezin baş ve son kısımlarında sağlamlaştırma çalışmaları yapılmış, sadece orta kısım kalmıştı. 40-50 yıl önce yapılan bu menfezde, geçen sene şiddetli yağışlardan dolayı meydana gelen sel tehlike arz etmeye başlamıştı" dedi. 


OLASI SELE KARŞI ÖNLEM 

Bölgede yaşanabilecek olası bir sel felaketine karşı önlem aldıklarını kaydeden Başkan Erkoç, "Dün Artvin'de meydana gelen sel felaketinde 8 vatandaşımızı kaybettik. Burada da benzer sıkıntılar meydana gelmemesi için, yeraltında menfezde sağlamlaştırma çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada yaptığımız çalışmalar bir-iki sene önce yapılan çalışmaların devamı değil. Bu bölgede yapacağımız düzenleme çalışmalarına ilişkin mühendis arkadaşlarımız bu bölgenin hızlı bir şekilde sağlamlaştırma çalışmalarının yapılması gerektiğini belirttiler. Burada çalışmalarımız tamamlandığı zaman Trabzon Caddesi ile Ulucamii- Şekerdere arasındaki yol ve yaya trafiği rahatlayacak" diye konuştu.


Sabah Güney




Geri Dön