29 / 12 / 2024

Kale Grubu, 2°C Bildirisi'ni imzalayan ilk Türk yapı kurumu!

Kale Grubu, 2°C Bildirisi'ni imzalayan ilk Türk yapı kurumu!

Türk yapı sektörünün lider kurumlarından Kale Grubu, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 300 özel sektör kuruluşunun CEOları tarafından imzalanarak, hükümetleri küresel iklim değişikliğine karşı önlem almaya davet eden 2°C Bildirisini imzaladı



Böylece Kale Grubu, Türk yapı sektöründe 2°C Bildirisini imzalayan ilk kurum oldu.

Kale Grubu, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde, bütün hükümetleri gecikmeden iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarını desteklemeye davet eden 2°C Bildirisini imzaladı.

2°C Bildirisi, Güney Afrika'nın Durban kentinde Aralık ayında gerçekleştirilecek olan İklim Zirvesi (İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMDÇS) 17'inci Taraflar Konferansı) öncesinde, hükümetlere mesaj niteliği taşıyor. Bildiri çerçevesinde hükümetlerden, Kyoto Protokolü'nün ilk döneminin sona ereceği 2012 yılı sonrasında güçlü, adil ve etkin bir uluslararası iklim değişikliği anlaşmasının kabul edilmesi isteniyor. Bildiride, yeşil kalkınmanın gerçekleşmesini güvence altına alacak eylemler detaylandırılırken, küresel sıcaklık artışının en fazla 2°Cde tutulması gerekliliğine işaret ediliyor.


Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 2°C Bildirisinin imzalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Kale Grubu olarak, küresel iklim değişikliği ile mücadelede küresel çabalara destek vererek başarılı olursak, bunun gelecek nesillere bırakacağımız en zengin miras olacağına inanıyoruz dedi.

Okyay, Köklü sanayi ve ticaret geçmişimiz bize, insan yaşamında olduğu gibi şirketlerin yaşamında da en büyük başarının sürdürülebilirlik olduğunu öğretti. İş hayatımızda sürdürülebilir büyüme, sürdürülebilir kar ve sürdürülebilir şirketler yaratmak istiyoruz. Ancak iklim değişikliğini engelleyemezsek bunların hiçbirinin anlamı olmayacağının bilincindeyiz. Kale Grubu olarak, 2°C Bildirisinin altına imzamızı atmaktan mutluluk duyuyoruz. diyerek Kale Grubunun sürdürülebilirliğe verdiği önemin altını çizdi.

Kale Grubunun imzaladığı bildiri gereğince, tüm üretim, Ar-Ge, yatırım, ticaret, servis, yatırım ve lojistik faaliyetleri sırasında karbon salınımını azaltmayı, karbon salınımını azaltmada daha etkili ürünler üretmeyi hedeflediğini söyleyen Okyay, Kendi faaliyetlerimiz dışındaki alanlarda da iklim değişikliğini engellemeye yönelik destek vereceğiz. dedi.

Kale Grubunun sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında

En temiz enerji, israf edilmeyen enerjidir sloganından hareket ederek, Güney Marmarada ilk enerji verimliliği belgesini almış bir kurum olarak yapılan çalışmalar sonucunda Kale Grubunun fabrikalarında, 3 yıl içerisinde aynı makine ve teçhizatı kullanarak %30 daha fazla üretim yapıldı.

2010 yılında devam eden verimlilik ve tasarruf çalışmaları ile sektörün en önemli girdisi olan doğalgaz ve elektrik tüketimlerinin her birinde, 2009 yılına göre m2 başına %10un üzerinde tasarruf sağlayan Kale Grubu,  aynı dönemde seramik sektöründe yine önemli bir kaynak olan su tüketimini de %15 azalttı. Enerji tasarrufuna yoğunlaşmış yatırımlar ile 2011 yılında tüm enerji girdilerimizde metrekare başına %6lık bir tasarruf öngören Kale Grubu, fabrikalarında Karbon Yönetimi ile ilgili olarak üretim proseslerinde enerjinin verimli ve etkin kullanımı, enerji geri kazanım projeleri ile karbon emisyonlarının azaltılması yönünde çalışmalarına hızla devam etmektedir.

Kale Grubundan çevreyle dost ürünler

Dünyada ilk defa Kaleseramik Fabrikalarında üretilen ve çevreye karşı duyarlı bir teknoloji ürünü olan Kalesinterflex, Ecospecifer belgesine sahip. Standart karoya göre üretim sürecinde, enerji tüketimi 3 kat, elektrik tüketimi ise 4 kat daha düşük olan Kalesinterflexin çevreye yaydığı karbon emisyonu, geleneksel seramik üretimine göre bin kat daha az.

Anti bakteriyel, su itici ve kendi kendini temizleme özellikleriyle sektörde benzeri olmayan yüzey koruma sistemi Kaleguard, Kale Grubu tarafından tüm seramik ürünlerine uygulanıyor. Yüzeylerde zamanla oluşan is, su lekesi, mantar, küf ve motor yağı gibi kirletici maddelerin tutunmasını engelleyen TÜBİTAK sertifikalı Kaleguard, bakım için de daha az temizlik malzemesinin tüketilmesini sağlıyor.

Çevreyle dost banyo konsepti ile çevre bilinci yüksek tüketimi destekleyen Kale Grubu, Kale markası ile ürettiği yalnızca 2.7 lt su harcayarak çalışan çevreci klozetler ile %55 oranında su tasarrufu sağlıyor.  6 ltlik klozetlerin yaygınlıkla kullanıldığı Türkiyede bir ilki daha gerçekleştiren Kale, bir yılda kişi başı ortalama 4 bin 320 lt su tasarrufu sağlıyor.

Hassas sensörlere sahip armatürler sayesinde banyolarda hem ekonomi, hem de çevre için tasarruf sağlayan sistemler sunan fotoselli armatürlerimiz, tasarrufun ötesinde suyun gereksiz kullanımını da önleyerek, özellikle toplu kullanım alanlarında hijyen kontrolünü en üst düzeye çıkarıyor.

Kullanıcı dostu bir çözüm sunan Kale Parke ürünleri rutubete ve neme karşı dayanıklı HDF ve insan sağlığına zarar vermeyen E1 standardına sahip. %90dan fazla oranda kereste içeren Kale parke ürünleri, çevre bilinci çerçevesinde AB yasaları ile korunan özel ormanlardan temin ediliyor. Bu ormanlardan alınan keresteler için ne kadar ağaç kesiliyorsa, Kale adına o kadar ağaç yeniden dikiliyor.

Doğaya zarar vermeden, çevreyi kirletmeden üretilen Kale Boya ürünleri, üretimden tüketime kadar tüm süreçlerde çevre dostu özelliği ile dikkat çekiyor.

2004 yılında, Dow Chemical ve Mardav ile Kalekim ortaklığında oluşturulan BLUESAFE MAVİ KALE Mantolama Sistemlerinin, Avrupa Standart Hazırlama Organizasyonu (EOTA) tarafından yayınlanan ETAG 004 (Dış Cephe Sıvalı Isı Yalıtım Sistemleri Esasları-Yaşlandırma ve Performans Testleri) standardına uygunluğu tespit edilmiştir. Rutubet, küf, çatlama ve dökülmeleri önleyerek bakım ve onarım maliyetlerini de azaltan Mavi Kale enerjiden tasarruf sağlayarak gaz, kurum ve toz emisyonunu azaltarak çevre kirliliğini önlüyor.


Geri Dön