02 / 05 / 2024

Kale Grubu, Kazablanka’da showroom açtı!

Kale Grubu, Kazablanka’da showroom açtı!

Kale Grubu, Mağrib bölgesinin en önemli kentlerinden Kazablanka’ya showroom açtı. Afrika’nın büyük gruplarından MME ile işbirliği yapan Kale Grubu, bu kıtadaki büyük projelerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor.



8 Ocak’ta Lahor kentinde büyük bir showroom açarak Pakistan’a yerleşen ilk Türk seramik şirketi olan Kale Grubu, şimdi de Kuzey Afrika’nın en istikrarlı ülkesi olan Fas’ın en popüler kenti Kazablanka’ya adım attı. Afrika kıtasındaki büyük projelerin önemli müteahhitlerinden biri olan MME (Moroccan Middle East Trading Agency) ile işbirliğine giden Kaleseramik, bu ülkedeki ilk showroom’unu açtı. Kale Grubu, bu yeni showroom’da yapı ürünleri sektöründeki bütün markalarıyla var olacak.


Kale Grubu’nun, kara kıta Afrika’nın en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Fas’a böylesine güçlü ve etkili bir temsilci ile girmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Kale Seramik Doğu Yarımküre Başkan Yardımcısı Musa Tangören, “MME ile 2014 yılında ülke ziyareti sırasında tanıştık. Kısa bir sürede müthiş bir ivme yakaladık. Bugün açtığımız bu showroom, iki tarafın birbirine olan güveninin de bir göstergesi” dedi.


Türkiye’nin 2000’li yıllardaki dönüşümünde taahhüt sektörünün sürükleyici etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Tangören, Afrika’nın dönüşümünde de bu tecrübeden istifa edilebileceğini söyledi.


Afrika kıtasının değiştiğini, güçlü genç nüfusun, doğal tarım arazilerinin, yeraltı kaynaklarının ve orta ve üst sınıfın hızla büyümesinin uluslararası yatırımcıları bu kıtaya doğru çektiğini söyleyen Musa Tangören, “Bugün bütün dünyada Afrika, uyuyan dev olarak tanımlanıyor. Son yıllardaki radikal değişimin ardından yakın bir gelecekte bu büyük kıtanın, geçmişte Çin ve Hindistan’ın yaşadığı dönüşümü deneyimlemesini bekliyoruz. Bu değişimin dinamolarından biri de mutlaka Fas olacak” diye konuştu.


Kaleseramik’in bugün 100’ü aşkın ülkeye 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Musa Tangören, “Fas, Pakistan, İran, Katar, KKTC, Cezayir, Güney Afrika, Mısır, Rusya ve Kazakistan yatırımlarımızda, bu pazarların seramik konusunda gelişen fırsat pazarları olmaları kadar, işbirliği yaptığımız firmaların Kale için uzun soluklu, finansal olarak güçlü, kendi piyasalarında bilinen firmalar olmaları ve bizim bu pazarlarda var olma ve büyüme hedeflerimize eşlik etmeleri de etken oldu. Biz iş ortağımızla birlikte Fas’ta bugün İspanya’nın hakimiyetinde olan seramik pazarında güçlü markalarımızla, rekabeti tanımlayan gruplardan biri olmak istiyoruz” dedi.


MME yetkilileri ise Kazablanka’da açılan bu ilk showroomda Türkiye’nin dev firması Kaleseramik ile işbirliği yapmaktan çok memnun olduklarını ifade etti. 300 m2’lik bu showroomda müşterilerin seramik karodan, armatüre, banyo dolabından, duş teknesine kadar geniş bir yelpazede tüm ürün ihtiyaçlarını gidermeyi planladıklarını ve bu konsepti ilerleyen aylarda Fas’ın diğer şehirlerinde açmayı düşündükleri diğer showroomlara da taşıyacaklarını belirtti.


Geri Dön