20 / 05 / 2024

Kaleseramik Klinker, TOBB ETÜ tarafından kullanıldı!

Kaleseramik Klinker, TOBB ETÜ tarafından kullanıldı!

Yapımı 2010 yılında tamamlanan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Öğrenci Konukevleri projesinin dış cephesinde, iç mekanlarında ve ana giriş hollerinde Kaleseramik’in Klinker ürünleri kullanıldı



TOBB ETÜ Öğrenci Konukevleri yapılarının cephe sisteminin ana malzemesi olarak kullanılan Klinker ürünler 20x45cm ebatlarında uygulandı. Klinker bagetler, projede teknik hacimlerin havalandırılması amacıyla da uygulanırken, konukevi ile eğitim binalarını bağlayan üst geçit projesinde de kullanıldı. Malzemenin doğallığını ön plana çıkarmak amacıyla TOBB ETÜ Öğrenci Konukevleri projesinde açık tonlarda Klinker tercih edildi. 

TOBB ETÜ Söğütözü Yerleşkesi Öğrenci Konukevi, kız ve erkek öğrenciler için yapılan iki ayrı bloktan oluşuyor. Beş yıldızlı otel standartlarına uygun olarak inşa edilen binalarda, 2 bodrum kat, 1 zemin kat, 12 yatakhane katı ve 1 tesisat katı bulunuyor. Toplam 1.032 öğrenciyi barındırabilecek kapasiteye sahip binalarda, 192 adet tek kişilik, 408 adet çift kişilik ve 24 adet engelli odası yer alıyor. Tek kişilik ve iki kişilik alternatifler halinde tasarlanan oda yerleşimlerindeki yatma ve çalışma birimlerinde ahşap malzeme kullanımı göze çarpıyor.

Yatak odalarının yanı sıra kafeterya, lokanta, etüt alanları, spor merkezi, ziyaretçi odaları, bavul emanet odaları, çamaşır ve kurutma makineleri, sosyal alanlar, güvenlik ve sağlık birimlerine sahip binada, yirmi dört saat sıcak su imkânı olan müstakil banyo ve tuvaletler ile otel standardında ısıtma-klima cihazları bulunan odalar yer alıyor. Konukevinde ayrıca kablosuz internet, telefon, elektronik kartlı giriş sistemi gibi öğrencilerin her türlü ihtiyacına cevap verecek tesisler ve bina dışındaki yeşil alanlar ile dinlenme mekânları sunuluyor. Ortadaki avlu düzenlemesi etrafında akademik konukevi, akademik yaşam merkezi ve stüdyo daireler, alt katlarda iç avlu ve lobiyle bağlantılı kafeteryalar, çalışma salonları, kütüphane ve ofisler, üst katlarda ise öğrenci odaları, ortak mutfaklar ve dinlenme salonları bulunuyor.

TOBB ETÜ Söğütözü Yerleşkesi’nin mevcut yapılarının karşısında, Söğütözü Caddesi üzerinde bulunan ve üniversitenin eğitim ve idari yapılarına üst geçit bağlantısı planlanan Öğrenci Konukevi’nde 702'si kapalı alanda olmak üzere 766 araç kapasiteli otopark yer alıyor.

Kaleseramik Klinker Ürünü Hakkında:
Klinker ürünleri kullanım alanlarına göre yer ve duvar karoları, merdiven basamağı ve tamamlayıcı parçaları ile cephe karoları ve tamamlayıcı parçaları olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. Klinker ürünleri doğal bir malzeme niteliğinde olmasından dolayı, bina cephelerinde, havuz kenarlarında ve özellikle dış mekanlarda zemin ve duvar olmak üzere merdiven basamak ve aksesuarlarıyla bir bütün teşkil ederek mimarlara ve profesyonellere alternatifli çözümler sunuyor. Klinker ürünler ayrıca cephe kaplamalarında, bahçelerde, cadde ve sokaklarda, restorasyon ve renovasyon projelerinde kullanılabiliyor. Klinker, dona dayanıklı, fiziki dayanımı yüksek, renkleri solmayan, doğal görünümlü, üstün nitelikler taşıyan bir üründür. 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Kaleseramik Klinker ürünleri tüm coğrafi şartlar, iklim şartları ve mekanlar göz önüne alınarak söz konusu birikimin getirdiği teknik ve uzmanlık ile üretiliyor. 


Geri Dön