18 / 05 / 2024

Kamil Özçoban: AVM'lere eğlence mekanları yapılmalı!

Kamil Özçoban: AVM'lere eğlence mekanları yapılmalı!

Ünlü giyim markası Park Bravo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, alışveriş merkezleri ve belediyelerin gençler için ücretsiz sosyal aktivite imkânı sağlaması gerektiğini söyledi  



Ünlü giyim markası Park Bravo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, alışveriş merkezleri ve belediyelerin gençler için ücretsiz sosyal aktivite imkânı sağlaması gerektiğini söyledi. Özçoban, "Hepimizin alkışladığı akvaryum, kar pisti gibi yerler var ama bunlara parayla giriliyor." dedi.

Sayıları hızla artan alışveriş merkezleri (AVM), bünyelerinde bulunan eğlence mekânlarıyla müşterilerinin sosyal ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ünlü giyim markası Park Bravo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, "AVM'lerde hepimizin alkışladığı akvaryum ve kar pisti gibi yerler var, ama bunlara parayla giriliyor. Ancak özellikle gençler için sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde parasız eğlence hizmetleri sunulmalı." dedi.

'Perakende Güneşi Ödülleri'nin sahipleri, dün düzenlenen basın toplantısında bir araya gelerek perakende sektörünün geleceğini masaya yatırdı. Burada konuşan Kamil Özçoban, Park Bravo olarak ilk yurtdışı yatırımlarını 15 Aralık'ta Kuzey Irak Erbil'de gerçekleştireceklerini, sonrasında Lübnan ve Suriye pazarlarına girmeyi hedeflediklerini bildirdi. İstanbul'un hak ettiği marka olma yolunda ilerlediğine de işaret eden Özçoban, "Sürdürülebilir bir başarı gerekli. Türkiye şu an çok başarılı ama bunu sürdürebilecek mi Benim en merak ettiğim gelecek sene bu zamanlar, bir de seçim göreceğiz. O zamanı da görürsek daha güven duyacağız ülkemize." diye konuştu.

Orta ve uzun vadeli bir tüketici grubunun oluşması için, özellikle kendilerine ve AVM yatırımcılarına çok büyük görev düştüğünü vurgulayan Kamil Özçoban şöyle devam etti: "Hepimizin alkışladığı akvaryum, kar pisti gibi yerler var ama bunlara parayla giriliyor. Alışveriş merkezi gruplarıyla, geçenlerde Multi grubuyla konuştum, Aziz Torun ile konuştum; parasız, sosyal sorumluluk projesi gibi bölgenin veya bulunduğunuz şehrin gençlerine yönelik bir şey yapmanız lazım. Türk halkı müzeye gitmiyorsa sen müzeyi Türk halkına getireceksin. Mall of İstanbul botanik bahçe kuruyor, ben önerdim. Çünkü apartmanda büyüyen çocuklar otu, böceği bilmiyor. Onlara, bütün bunları öğretmemiz lazım."

İM İcraB Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise yurtdışındaki mağaza sayılarını 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini, yakında doğuda ikinci bir ülkeye daha girmeyi planladıklarını, bu seneyi de yüzde 23-24 cirosal büyümeyle kapatacaklarını belirtti. Aykaç, 2011'deki genel seçimlerde mevcut yönetimin değişmesini beklemediğini de sözlerine ekledi.
Zaman


Geri Dön