19 / 05 / 2024

Kampanya TOKİ'nin telefonlarını kilitledi

Kampanya TOKİ'nin telefonlarını kilitledi

TOKİ'den, 2008 yılı sonuna kadar konut ve işyeri alıp borcun kalan bakiyesini erken kapatmak isteyenlere yapılan yüzde 21 indirim kampanyasında son üç haftaya girildi



Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine başlatılan kampanyanın ilk günlerinde TOKİ'nin telefonları kilitlendi. Kampanya hakkında bilgi almak isteyenler, ödeme kolaylığıyla zaten cazip olan  TOKİ  konutlarının, yeni kampanyayla daha da cazip hale geldiğini ifade etti.
İndirim kampanyasından yararlanmak isteyenlerin, taksit ödedikleri banka şubelerine başvurması gerekiyor. Borcun üç ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda yüzde 18, altı ay vadeli eşit taksitli olarak kapatılması durumunda ise yüzde 16 indirim uygulanacak. 27 Nisan'da başlayan kampanya 27 Mayıs'ta sona erecek. Uygulamadan, 2008 yılı sonuna kadar satılmış ve 12 aydan daha vadesi kalan projeler yararlanacak.
2008 sonu itibariyle 127 bin kişinin TOKİ'ye taksit ödemesi devam ediyordu. TOKİ'nin bu kişilerden toplam 5.8 milyar lira alacağı bulunuyor. Uygulamayla, borcunu kapatanlar tapusuna erken kavuşacak. Gelir paylaşımı projelerinden konut alanlar kampanyadan yararlanamayacak.
Milliyet

TOKİ'nin indirim kampanyası devam ediyor


Geri Dön