Mortgage

Kamu bankaları 15 yıl vadeli, yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisine hazırlanıyor iddiası!  

Yeni ev alacaklar, dört gözle düşük faizli konut kredisi kampanyasını beklerken, kamu bankaları ile ilgili bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Son zamanlarda hem konut fiyatlarında hem de konut kredisi faizlerinde yaşanan yükselişler sık sık gündeme geliyor. Faizlerde ve fiyatlarda yaşanan artışlar sebebiyle yeni bir ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Orta Vadeli Program'ın (OVP) ayrıntılarını açıklamıştı. Yılmaz, ekonomide 3 yıllık yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program kapsamında, ilk konutunu alacakları da destekleyeceklerinin altını çizmişti. 

Cevdet Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında ilk ev alımları için verilen kredide bir düzenleme yapacaklarını belirtmiş ve "İkinci ve üçüncü konut alımında artık çok fazla kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkanları ilk ev sahipliği için kullanılmış oluyor. Sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz bulunuyor. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" demişti. 

Bu açıklamanın ardından Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk defa konut alacaklara düşük faizli kredi imkanı tanınacağı gündeme gelmişti. Bu kredide, yüzde 1.20 oranında faiz ve 120 ay ile 180 ay vade seçenekleri olacağı ileri sürülmüştü 

Ancak konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı, resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yeni ev alacaklar, dört gözle düşük faizli konut kredisi kampanyasını bekliyor. 

107,5 bin takipçili Para Babası isimli kullanıcı, https://x.com/parababasi1973 X sosyal medya hesabından konut kredisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. 

Söz konusu paylaşımda "Kamu bankaları 15 yıl vadeli ve aylık %1,20 faizli yeni bir konut kredisi kampanyasına hazırlanıyor.

Detayları yazacağım" ifadeleri yer aldı. 

Peki düşük faizli konut kredisi ile ilgili vatandaşlar ve yatırımcılar neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar... 

Emeklilere 15 bin TL promosyon verilecek! Akbank, İş Bankası, QNB Finansbank ve Yapı Kredi güncel promosyon ödemeleri!

İlk kez ev alma yaşı 29'dan 35'e çıktı! Ev sahibi olmak isteyen Y ve Z kuşağında hayal kırıklığı!

Borsa İstanbul'da bu hafta 5 şirket temettü dağıtacak! İşte 12-16 Ağustos 2024 temettü listesi