Ekonomi

Kamu bankaları şaha kalktı! Memuru sevindirecek promosyon hamleleri üst üste geldi!

Emekli promosyonu yarışı Ekim ayında da hız kesmeden devam ediyor. Özel bankalardan sonra kamu bankaları da promosyonda şaha kalktı. İşte detaylar!Emekli maaş promosyonları özel bankalarda 10 bin liraya kadar ulaşırken, kamu bankaları da bu duruma sessiz kalmadı ve atağa kalktılar

Emekli maaş promosyonu yarışı Ekim ayında da son sürat sürüyor. Emekli maaş promosyonları özel bankalarda 10 bin liraya kadar ulaşırken, kamu bankaları da bu duruma sessiz kalmadı ve atağa kalktılar. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarının 5 bin liraya çıkarıldığını açıkladı.

İşte haberin detayları…

KAMU BANKALARI PROMOSYON YARIŞINDA ATAĞA GEÇTİ!

Emekli promosyon ödemeleri hala devam ediyor. Özel bankaların verdiği promosyonlar emeklilerin dilinde. Bu arada kamu bankalarından da sevindirecek haberler gelmeye başladı. SGK'dan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020'de imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine dair protokollerin 1 Kasım 2022 yılında güncelleneceği yinelendi. Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 19 banka ile yeniden protokol imzalanacağı açıklandı.

İşte bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK'dan aylık alan emekli ve hak sahiplerinden aylıkları;

3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000.-TL,

3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,

7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL verilmektedir.

10.000.-TL’den fazla olanlara 5.000.-TL üç yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

Habertürk'te yer alan habere göre, bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekmektedir.

Açıklamada ''Belirlenen tutarlar asgari olup, Bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabilecekler'' şeklinde açıklama yapıldı.

SGK'nın protokol imzalayacağı bankalar da şu şekildedir;

Beklenen gün geldi! Emekli aylıklarındaki o tutar güncellendi!

TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu?

2022 ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi ne kadar olacak?