16 / 05 / 2024

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Kamu işçilerinin zamlı maaşlarını alacağı tarih merakla bekleniyordu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında tarihi verdi. İşte ayrıntılar...



Açıklamasında "Toplu sözleşme görüşmelerinde aldığımız zamlar iyi. Asgari ücrete yapılan zamlar da memnun edici" değerlendirmelerine de yer veren TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, enflasyonun yüksek seyrine devam etmesi halinde zamların bir anlamı kaymadığını, buna bir de Nisan'da vergilerin artmasının eklenmesiyle sorunun iyice büyüdüğünü belirtti. 

Kamuda taşeron işçi sorununun da sürdüğünü aktaran Ergün Atalay, "Taşeron işçiler konusu bir an önce çözülmeli. Hala demiryollarında, karayollarında, enerji sektöründe, sağlık sektöründe ve daha çok sayıda kurumda taşeron uygulaması devam ediyor" diye konuştu ve devlette taşeron uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Kamu işçileri zamlı maaşlarını ne zaman alacak? TÜRK-İŞ tek tek açıkladı! 

Atalay, "Taşeron sözcüğünü çalışma yaşamından tamamen çıkarılmalı. Bir iş yerinde kadrolular 22 bin lira maaş alırken aynı işi yapan taşeron işçi 10 bin lira alıyor" açıklamasında bulundu ve bu durumda iş yerlerinde huzur kalmayacağının altını çizerek bu konuya bir an önce son verilmesinin gerekli olduğunu aktardı. 

Bakan Nebati müjdeyi verdi! Memur maaş zammı emeklilere de yansıyacak!

BİM'de Kütahya porselen yemek takımı 1.899 TL'ye, Hisar 30 parça çatal, kaşık, bıçak takımı 829 TL'ye düştü!

Altın fiyatlarında beklenmeyen düşüş! Nedeni belli oldu! Altın yatırımcıları hemen bakın!


Geri Dön