18 / 05 / 2024

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

700 bin kamu işçisinin maaşlarına yüze 45 zam yapıldı. Böylece maaşları 15 bin TL oldu. Peki, Kamu işçisinin okkalı zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?



4/D’li kamu işçilerin iki yıl boyunca geçerli olacak alacağı zam oranının açıklanmasının ardından zamlı maaşlar kamu işçilerinin gündeminden düşmüyor. 

HANGİ KAMU İŞÇİLERİ 15 BİN TL ALACAK?

Karayolları, Demiryolları, il özel idareleri, kömür işletmeleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve hastanelerin kadrolarında çalışan 700 bin kamu işçi faydalanacak.

KAMU İŞÇİLERİ ZAMLI MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK? 

Vatan'da yer alan detaylara göre, Kamu işçileri her ayın 15'inde itibaren maaşlarını alıyor. 15 bin liraya çıkarılan en düşük kamu işçisi maaşlarının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra takip eden ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılacak.

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL yi ne zaman alacak?

TOPLANTI BEŞTEPE'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Kamu işçilerine yapılacak zammın açıklandığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yer aldı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN İMZALARI ATILDI!

Ülkedeki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün imzaları geçtiğimiz günlerde atıldı.

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 19 Mayıs'ta alışveriş merkezleri çalışıyor mu?

'Yarısı Bizden' kampanyasının ilk yıldaki maliyeti 313,5 milyar TL! 


Geri Dön