01 / 05 / 2024

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Devlete ait birçok kamu kuruluşu kendilerine ait gayrimenkulleri internet üzerinden satışa çıkardı. Farklı nitelikli satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında uygun fiyata konutlar da yer alıyor.



Devlet tarafından uygun fiyata satışa çıkarılan evlere vatandaşların yoğun ilgisi bulunuyor. Tavim'de yer alan habere göre; kamu kurumlarından uygun ev almak isteyen yada ilanları takip etmek isteyen vatandaşlar ilk olarak il milli emlak müdürlüklerinin sitelerini takip etmeleri gerekiyor. Bu kurumların sitelerinde satışta olan kamu konutları, lojmanlar amacıyla duyurular bulunuyor. Kamu kurumlarının başka ilanları amacıyla ise Basın İlan Kurumu (Resmi İlan Portalı) üzerinden yayınlanıyor.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Basın İlan Kurumunun internet sitesi üzerinden kamu kurumlarının sahibi olduğu ve satışa koyduğu tüm konut, araç, arazi, arsa, tarla duyuruları yer alıyor. Ek olarak bu web sitesinde icralık olan gayrimenkullerin satışları da  bulunuyor. Vatandaşlar dilerlerse icradan satılık araç, konut, tarla, arsa gibi gayrimenkulleri dilerlerse de kamu kurumlarının kendilerine ait olan ilanları görebilirler.

Kamu kurumundan nasıl gayrimenkul alınır?

Kamu kurumlarından gayrimenkul alabilmek isteyenler için bilinmesi gereken ilk konu satışların ihale usulü olması. İlanları takip eden ve müracaat yapanlar satışlar için daha eskiden müracaat yapmaları gerekiyor. Kamu kurumlarının açıkladığı ihale tarihinde ise ihalelere katılım yapacaklar. İhale sürecinde en yüksek teklifi sunan satılık gayrimenkulü alır.

Kamu kurumlarından ev almak isteyenler dikkat!

Kamudan satılık gayrimenkullerde belirli bir muhammen bedel fiyat saptanır. Bu rakam piyasadan bir oran daha uygun olabilir. Eğer konut, arsa, arazi, vasıta ve aynısı gayrimenkul satışları için ihale müracaatı az ise ilk öneri fiyatlarına satışlar gerçekleştirilebilir. İlk öneri fiyatına yapılacak satışlar ise vatandaşlara büyük fayda sağlayabilir. 

Bankalardan yarı fiyatına satılık evler!


Geri Dön