05 / 05 / 2024

Kamu yurtlarına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!

Kamu yurtlarına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!

Kamu yurtları ile barınma sorunu yaşayan öğrenciler mecliste konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Kamu yurtlarına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, kamu yurtlarına ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Tanrıkulu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanrıkulu'nun soruları

1. İstanbul’da hizmet veren kaç kamu yurdu bulunmaktadır? Bu yurtların kapasiteleri nelerdir? Bölgelere göre dağılımı nedir?


2. Türkiye genelinde illere göre hizmet veren kaç kamu yurdu bulunmaktadır? Bu yurtların kapasiteleri nelerdir? Bölgelere göre dağılımı nedir?


3. İstanbul’da 2015 - 2017 yılları arasında kaç yeni kamu yurdu açılmıştır? Kapasiteleri nelerdir?


4. Türkiye genelinde 2015 - 2017 yılları arasında kaç yeni kamu yurdu açılmıştır? Kapasiteleri nelerdir?


5. Türkiye genelinde ve İstanbul’da 2015 - 2017 yılları arasında kaç yeni özel yurt açılmıştır? Kapasiteleri nelerdir?


6. 2015- 2017 yılları arasında yılında hizmet dışı bırakılan yurt var mıdır?


7. Varsa hizmet dışı bırakılmasının gerekçesi nedir?


8. Hizmet dışı kalan yurtların kapasiteleri yeni yurtlarla sağlanmış mıdır? Hizmet dışı bırakılan ve yeni açılan yurtların bölgelere göre dağılımı ile birlikte kapasiteleri nelerdir?


9. İstanbul’da özel üniversiteler de dahil olmak üzere kaç üniversite öğrencisi bulunmaktadır? Öğrenimlerini İstanbul’da sürdüren öğrencilerimizin kaçı şehir dışından gelerek öğrenimlerini sürdürmektedir?


10. Barınma sorununu çözemeyecek ve kalacak yer sıkıntısı çekecek öğrencilerimizin sorunlarının çözümü adına bir çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmanın içeriği nedir? Öğrencilerin bu sorunu ne zaman çözülecektir?





Geri Dön