27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul dört ilçede gayrimenkul fiyatlarını artıracak!

Kanal İstanbul dört ilçede gayrimenkul fiyatlarını artıracak!

Kanal İstanbul‘un güzergahında yer alan dört ilçede gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor. Endeksa.com’un Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, özellikle Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy‘de fiyatların artacağına dikkat çekti. 



Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan Endeksa‘nın Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, Kanal istanbul'un güzergahının belli olmasının ardından bazı ilçelerde gayrimenkul fiyat artışı olabileceğini ifade etti. 

 

Görkem Öğüt, Kanal İstanbul projesinin Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy‘de gayrimenkul fiyatlarını etkileyeceğini söyledi. 

 

Kanal İstanbul dört ilçede gayrimenkul fiyatlarını artıracak!


1-) Başakşehir İlçesi

İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da Başakşehir bölgedeki ticaret alanları, Olimpiyat Stadı ve Sağlık Kampüsü gibi büyük yatırımlar ve ulaşım projeleriyle gündemden düşmüyor. Son olarak Kanal İstanbul projesiyle ön plana çıkan bölgede gayrimenkul fiyatları en çok Başakşehir'de artış gösterecek. 

İlçede en fazla değer artışı görülecek bölgeler Güvercintepe, Şahintepe, Kayabaşı ve Altınşehir mahalleleri...

Endeksa verilerine göre Başakşehir’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 300 TL, ortalama kira bin 525 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl. 


2-) Küçükçekmece İlçesi

Son 5 yılda gayrimenkul fiyatlarının en fazla artış gösterdiği ikinci bölge ise Küçükçekmece.  Endeksa verilerine göre Kasım 2017 sonu itibariyle Küçükçekmece’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 900 TL, ortalama konut fiyatı 310 bin TL, ortalama kira bin 400 TL. Konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl.

1+1 ile 6+2 arasında değişen konut tiplerinin yer aldığı Küçükçekmece’de konut fiyatları 220 bin TL ile 560 bin TL arasında farklılık gösteriyor. 


3-) Avcılar İlçesi

Endeksa.com verilerine göre, İstanbul’da gayrimenkul yatırımıyla ön plana çıkan Avcılar'da son 5 yıllık değer artışı yüzde 40 seviyelerinde.

Avcılar’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 500 TL, ortalama konut fiyatları 296 bin TL, ortlama kira ise bin 285 TL. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl. Bölgede 1+1 ile 5+2 arasında değişen konutların fiyatları 220 bin TL ile 560 bin TL arasında değişiyor.


4-) Arnavutköy İlçesi

Arnavutköy‘de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 225 TL'den başlıyor. Kanal İstanbul projesiyle gündeme gelen bölgede diğer bölgelere göre daha düşük veriler söz konusu. Arsa arzının yüksek olduğu bölge gayrimenkul açısından gelişim potansiyeli en yüksek bölge olarak öne çıkıyor. 

Endeksa verilerine göre Arnavutköy’de  ortalama konut fiyatı 250 bin TL. Konut yatırımının dönüş süresi ise 25 yıl.


Geri Dön