26 / 12 / 2024

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merasının da imara açıldığı öğrenildi. İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Meraya lüks konut ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu" diye konuştu.



Tartışmalara sebep olan çılgın proje Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in üç etap halinde askıya çıkarılan uygulama imar planları ile kanal güzergahında bulunan arazilerin imar durumu değiştirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; yapılan değişikliklerle Arnavutköy'e bağlı Sazlıbosna Köyü'nün ortak malı olan 1 milyon metrekarelik mera arazisinin “hülle” ile köylünün elinden alınıp önce Hazine adına tescil edilip sonra Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) geçtikten sonra “konut ve ticaret” imarına açıldığı öğrenilmişti. Şamlar Köyü'nün 2 milyon metrekarelik merası da aynı yöntem ile imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul projesi sebebiyle iptal edilen Sazlıdere Barajı'nın yanı başında yer alan, kanal manzaralı meraların imara açılmasına CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Nadir Ataman tepki gösterdi. Ataman, şunları kaydetti: 

-Sazlıbosna'da 1 milyon metrekarelik araziden sonra Şamlar Köyü'nün 2 milyon metrekarelik arazisi aynı hülle yolu ile ranta kurban edildi. Kanal İstanbul projesinin önünde hiçbir engel durmuyor. 

-İmar planı yapıldıktan sonra TOKİ'nin kime satacağı belli değil. Arazilere imar planlarında konut ve ticaret fonksiyonu verildi. Meraya lüks konut projeleri ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu. 

Köylüler de Kanal İstanbul projesi sebebiyle geçim kaynakları olan tarım ve hayvancılığın biteceğini söyleyerek, “Meralarımız betonlaşır” diyorlar. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nu Kanal İstanbulprojesine ilişkin ayrı ayrı bilgilendirdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul'un deprem gibi acil bir konusu varken 140 milyar liranın şehrin doğasına ve ekonomisine zarar verecek şekilde kullanılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı. 

Ali Babacan da projenin çevre, şehirleşme, finans, uluslararası hukuk ve olası depremler açısından sıkıntıları olduğunu belirtti. Karamollaoğlu ise “İstanbul, hepimizin şehri. İstanbul'un yaşanabilir bir şehir olması hepimiz için ve İstanbul için özellikle önem arz ediyor” diye konuştu.

Kanal İstanbul'u üstlenecek firma bu yıl belli olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul projemiz tüm dünyaya örnek olacak!


Geri Dön