02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti Kanal İstanbul Projesi'ni vatandaşa anlatmak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile Kanal İstanbul'un faydaları anlatılacak. 



Türkiye'nin çılgın projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi için geri sayım başladı. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre; projede ilk temel atma işlemi Haziran'da yapılacakken projenin vatandaşlara anlatılması için hükümet tarafından yeni kampanyalar yapılacak. 

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

AK Parti hükümeti bu çalışmalar dahilinde 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip olması planlanan Kanal İstanbul'un megakent ve ülke için öneminin vatandaşlara anlatılması hedeflenecek. Projenin yeni havalimanı, köprü, otoyol, metro hatları gibi ulaşım ağlarıyla bütünlük sağlayacağının bahsedileceği kampanyada depreme hazırlık süreçlere yönelik de bilgiler paylaşılacak. 

Kanal İstanbul için yeni kampanya!

Öte yandan Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi trafiğinin nasıl rahatlayacağını projenin Türkiye ekonomisine nasıl katkı sağlayacağı anlatılacak. Ayrıca projenin ulusal ve uluslar arası anlaşmalara aykırı olmadığına da vurgu yapılacak.

Kanal İstanbul'da tapu ve ruhsat süreci başladı!


Geri Dön