28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

Kanal İstanbul İmamoğlu'nu rahatsız etti, yargıya taşıyacak!

“Silahtarağa İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi” projesini iptal edip, aynı yerde “Temel Atmama” töreni gerçekleştiren CHP’li Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini mahkemeye taşıyabileceklerini aktardı...



Tele 1’de Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini 'cinayet' olarak tanımlarken, projeye engel olmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti. İmamoğlu, "Mahkemeler dolar taşar, itirazlarımızı veririz. Dava açarız” dedi. 

TUZLA'DA YEŞİL ALANA İBB'DEN VETO

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’nde konut fonksiyonundaki boş arazi parsellerinin park alanına dönüştürülmesi teklifini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından reddedildi.  Mahallelerinin betonlaştığını ifade eden çevre sakinleri ise “Biz burayı konut olarak değil depremde bir toplanma yeri olarak görmek isteriz. Mahallede böyle bir boş yer kalmadı” diye konuştu. İmamoğlu’nun reddettiği karar bir kez daha İBB Meclisi’nde değerlendirilecek. Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’nde boş arazi parselleri, AK Parti’nin teklifi üzerine park alanı statüsüne alınmıştı.


Geri Dön