01 / 05 / 2024

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.



Akaryakıt fiyatlarında son aylarda yüzde 300’leri bulan zamlar çıldırtıcı bir hale geldi. Ulaşım sektörü zamlardan en çok etkilenen kesim olurken aşırı pahalı yakıt fiyatları yüzünden marketlerdeki sebze meyve de ucuzlamıyor.

1 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da benzin, 12,31 TL, motorin ise 11,45 TL’den satılıyordu.

Ankara'da benzinin litre fiyatı ortalama 12,37 TL, motorinin litre fiyatı da 11,51 TL'ydi.

İzmir'de ise benzinin litre fiyatı 12,39 TL, motorin (dizel) ise 11,53 TL olarak satılıyordu.

21 Haziran itibarıyla benzin İstanbul’da semtlere göre değişmekle birlikte 27 lira 51 kuruş, motorin ise 29 lira 99 kuruşa satılıyor.

Akaryakıt zamlarının en çok etkilediği iş kollarından olan bazı otobüs taşımacıları 30 liralık mazot nedeniyle kontak kapatma kararı aldı. Devletin ÖTV ve KDV’den bir süreliğine vazgeçerek vatandaşın rahatlatılması istendi.

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: Siz bu yazıyı okurken diye başlayıp uyardı

Şehirlerarası yollarda otobüs biletleri 500 liraya kadar çıktı.

İstanbul İzmir arası tek kişilik gidiş otobüs bileti 429 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki aşırı yükseliş Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ü de rahatsız etti. Küçük, kendisine gelen şikayetleri köşesine taşıyarak hükümete bakın ne önerdi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön