28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin tarihe damga vuracağını dile getirdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılışında konuştu Sputniknews'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Erdoğan konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: 

"-Bugün yaptığımız açılışla İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkinden başlayıp Sakarya'nın Akyazı ilçesine kadar uzanan Kuzey Marmara otoyolunun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nu Nakkaş-Başakşehir kesimiyle büyüterek toplam 443 kilometreye çıkarıyoruz. İnşallah yeni eklediğimiz kesimi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Bu otoyol, dünyanı iki kıta arasındaki insani ve ticari araç trafiği açısından da hayati öneme sahiptir.

-Kuzey Marmara Otoyolu 7. kesimi Habipler-Hasdal kavşağı bölümü ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Askerliğimi yaptığım yer Hasdal. Yedek subaylığımı yaptım. Hizmetimizi sürdürdük. Burada önemli bir kavşağın düzenlenmesi ve açılığını yapıyoruz. Hayırlı olsun inşallah. Yol medeniyettir. İşte medeniyete giden bu yolculuğumuzda bu güzel yolları açmak bizlere nasip oldu, nasip oluyor.

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

-İstanbul'a açtığımız bu nefes borusunun anlamını en iyi şekilde bu şehirde yaşayanlar biliyor. Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya şehirlerimiz de bu rahatlıktan istifade ediyor. Bu güzergah tamamlandığında Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Savaştepe otoyoluyla da birleşecektir. Böylece Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem de turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgesi'nin çepeçevre otoyollarla kuşatmış olacağız. 

- Silüeti yavaş yavaş ortaya çıkan 1915 Çanakkale Köprüsü, şimdiden gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içindeki yerini alacaktır.

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

- Eser ve hizmet siyaseti yolculuğumuzu ülkemizin her karış toprağına ulaşacak şekilde sürdürdük. Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu medeniyetimizin ve tarihin mirasına uygun olarak yükselttik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çoğu salgının ilk günlerinden itibaren sağlık başta olmak üzere temel hizmetlerini vatandaşlarını sunmakta zorluk çekerken biz her vatandaşımızın yanında yer aldık. Bununla da kalmadık, coğrafyamızın dört bir yanındaki dostlarımıza da el uzattık."

Kanal İstanbul'dan sigorta teminatı!


Geri Dön