06 / 05 / 2024

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin önemine değindi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından notlar:

"Ulaşım ve haberleşme sektöründe de ciddi değişimlere de neden olmaktadır. Dünyanın yeni ve köklü değişimin eşiğinde olduğunu görüyoruz. Bu süreci ülkeler ve toplumlar olarak doğru okur ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirsek hayırlı bir iş yapmış oluruz. 

 

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şunları söyledi: 

"Stratejik konumumuzun bize yüklediği misyon ile ülkemizi en üst noktaya taşıyoruz. Dev ulaşım projeleriyle ne kadar kararlı ve iddialı olduğumuzu gösteriyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü alanında dünyanın en büyük köprüsü olacaktır.

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

Çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Kanal İstanbul'u hayata geçiriyoruz. Uluslararası ölçekte ulaşım ve kalkınma projesidir. Türk boğazlarını kullanan tüm ülkeler için büyük önem arz etmektedir.

"Ülkemizi, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında layık olduğu konuma getireceğiz"


Karaismailoğlu, dünya lojistik sektörü ve denizcilik alanında yeni bir çağın kapısını aralayacak olan Kanal İstanbul projesini de hayata geçirdiklerini belirterek, Sazlıdere Köprüsü ve Halkalı Ispartakule Hızlı Tren Hattı ile yapım çalışmaları başlayan Kanal İstanbul Projesi'nin uluslararası ölçekte bir ulaşım ve kalkınma projesi olduğunu vurguladı.

12.Ulaştırma ve Haberleşme Şurası ile Kanal İstanbul'un Türkiye için olduğu kadar Türk boğazlarını kullanan tüm ülkeler için de büyük önem arz ettiğini tüm gerçekleriyle paylaştıklarını bildiren Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Daha nice hizmetler ve çağın ruhuna uygun altyapı çalışmaları ile ülkemizi, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında layık olduğu konuma getireceğiz. Haberleşme sektöründe yerli ve milliliğin ne denli önemli olduğu bilinciyle, 5G teknolojileri ile birlikte sektördeki yerli ve millîlik oranlarımızı çok daha yukarıya çıkaracağız. Akıllı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırarak, seyahat sürelerini azaltmayı, trafik güvenliğini artırmayı, mevcut yol kapasitelerinin daha etkin ve daha verimli kullanılmasını, mobiliteyi artırmayı hedefliyoruz.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ile yeni bir çağın kapısını aralıyoruz!


Geri Dön