03 / 05 / 2024

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2018 kalkınma, yatırım ve istihdam yılı olacak!

2023'e giden yolda Türkiye, 2018 planlarını masaya koydu. Başbakanlıktan edinilen bilgiye göre, yıl içindeki en büyük hedef, kalkınma, yatırım ve istihdam' olacak. Bu başlığı, merakla beklenen üçüncü havalimanı açılışı ile Kanal İstanbul'un temelinin atılması izleyecek.



Başbakanlık, 2018 için hedeflerini belirledi. 2023'e giden yolda önemli adımların atılacağı ve birçoğunun da tamamlanacağı bir yıl olacak olan 2018 için Başbakan Binali Yıldırım'ın, Bakanlar Kurulu'na ve kurmaylarına önemli talimatlar verdiği öğrenildi. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, 2018 için özel bir planlama yapan Başbakan Yıldırım'ın gündeminde en önemli madde, 'Kalkınma', 'Yatırım' ve 'istihdam' olacak. Türkiye'nin merakla beklediği Üçüncü Havalimanı'nın açılışı 29 Ekim'de yapılacaklar arasına eklenirken, yeni bir Süveyş Kanalı özelliği taşıyacak olan Kanal İstanbul'un temelleri de 2018 yılı içinde atılacak.


YÜKSEK FAİZ, ENFLASYONLA MÜCADELE

2017 yılına Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan askerleri, Oğuzeli Gönderme Merkezi'nde ziyaret ederek giren Yıldırım'ın 2018 trafiği de hız kesmeyecek, ilk icraat kamuya 2018 yılında 110 bin personelin alımı. Yılın son çeyreğinde yüzde 11,1 büyüme gösteren ekonomi ise Başbakanın 2018 yılında da en önemli gündem maddelerinden olacak. Başbakanın 2018 gündeminde 'Kalkınma', 'istihdam' ve 'Yatırım' başlıkları ile yüksek faiz ve enflasyonla mücadele de ilk sıralarda yer alacak. 2018 yılının ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum yasalarının düzenleneceği ve FETÖ ile mücadele davalarının sonuçlanacağı bir yıl olması bekleniyor.


ÖNEMLİ AÇILIŞLAR

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2018 yılında önemli açılışlara da imza atacak. Bu yılın en önemli açılışı İstanbul Üçüncü Havalimanı olacak. Havaalanına ilk uçak şubat ayında inecek. Ancak resmi açılışı 29 Ekim'de yapılacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'rüyam' dediği çılgın proje Kanal İstanbul'un temelinin de 2018'de atılması planlanıyor. Ovit Tüneli, Artvin'i sahille birleştirecek olan Cankurtaran Tüneli, İzmir-Manisa yolundaki Sabuncubeli Tüneli ve Van-Hakkari yolundaki Güzeldere Tüneli de 2018 yılında açılışını yapılacak önemli projelerden.


HIZLI TRENLER VE METROLAR YILI

Başbakan Binali Yıldırım, 2018 yılında ardı ardına metro açılışları gerçekleştirecek. Marmaray'ın devamı olan Gebze-Halkalı hattının açılışını yapacak olan Başbakan Yıldırım, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının test sürüşlerini de başlatacak. Ankara'da Sincan'la Kayaş arasında hizmet veren banliyö hattını metro seviyesine çıkaracak olan Başkentray da bu yıl işletmeye açılacak. Başbakan Yıldırım, metro sistemleri ile ilgili müjdenin büyüğünü Ankaralılara verecek. AKM-Gar-Kızılay metro hattının yapımına başlanırken, 'Metro Esenboğa' projesi hazırlanacak. İstanbul'da da 27 kilometrelik Yeni Havalimanı- Halkalı Metro Hattının ihalesine de çıkılacak.


Geri Dön