Kanal İstanbul'a ilk kazma bu yıl vurulacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul'a ilk kazmanın bu yıl vurulabileceğini söyledi. Arslan "Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergah üzerinde çalışılıyor'' dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:
Varlık Fonu Kanal İstanbul gibi dev projelere kaynak aktaracak.
Çanakkale 18 Mart Köprüsü'nün temelini 18 Mart 2017'de atacağız.
Kanal İstanbul Projesi için 5 güzergah üzerinde çalışılıyor. Bu yıl içinde kazma vurabiliriz. Kanal İstanbul güzergahı belli. 42- 43 kilometrelik bir güzergah.
3. Havalimanı yüzde 42 oranında tamamlandı.
Rize-Artvin Havaalanı Projesi'nde bugün sözleşme imzalandı.
Yerli arama motoruyla ilgili çalışmaları destekliyoruz. Birden fazla çalışmayı da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Veri merkezleinin kurulmasını teşvik için karar aldık.
Avrasya Tüneli'nden günde 30 bin araç geçiş yapıyor. Marmara Denizinin etrafını bir ring haline getireceğiz.
Dev projelerde ülke ekonomisine katkıyı planlıyoruz. AK Parti ihmal edilen demiryolunu devlet politikası haline getirdi.Konya-Karaman ve Karaman-Şanlıurfa hızlı tren inşaatı sürüyor. Ankara-Sivas hızlı tren projesi 2018'de sona erecek.Hızlı tren projelerinde varlık fonundan destek alacağız.
Yeni Şafak
Haber Star'da şu şekilde yer aldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, A Haber’de yaptığı açıklamada Varlık Fonu’nun dev projelere finansman sağlayacağını söyledi.
Arslan “Kanal İstanbul dahil ülkemizin yaptığı birçok büyük projeye kaynak oluşturmada Varlık Fonu klasik alıştığımız ticari kredilerin dışında çok daha uygun şartlarda bize imkanlar sağlayacak” dedi. Kanal İstanbul için 5 güzergah üzerinde çalışıldığını belirten Arslan “Hedefimiz bu sene içerisinde kazma vurma aşamasına getirmek. Diğer küçük projeler gibi 3-4 yılda bitebilecek bir proje değil. Bu süreyi de dikkate alarak bir an önce başlamak istiyoruz. Güzergah, 42- 43 kilometrelik bir mesafeye sahip olacak” dedi. Arslan 3. Havalimanı’nın yüzde 42 oranında tamamlandığını belirterek “Herhangi bir gecikme de söz konusu değil. Hedefimiz 2018’in ilk çeyreğinde 1. fazı devreye sokmak. Sahada şu an 22-23 bin kişi çalışıyor ve havalar izin verdiği sürece bu rakam 30 bine kadar çıkacak. 2000’i ağır olmak üzere yaklaşık 3 bin iş makinesi kullanılmakta” dedi.
Star
Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....
Varlık Fonu’nun finanse edeceği ilk yatırım çılgın proje ismiyle anılan Kanal İstanbul oldu. Ulaştırma Bakanı Arslan, 5 güzergah üzerinden 42 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan projeye ilk kazmanın bu yıl vurulcağını söyledi.
Özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Varlık Fonu’nun büyük işlere imza atacağını söyledi. Türkiye’nin 11 dev şirketini bünyesine katan Varlık Fonu’nun finansman desteği yapacağı ilk yatırımda belli oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın Başbakanlık yaptığı dönemde açıkladığı Kanal İstanbul için Varlık Fonu kolları sıvadı. Çılgın projeyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kanal İstanbul dahil ülkemizin yaptığı birçok büyük projeye kaynak oluşturmada Varlık Fonu klasik alıştığımız ticari kredilerin dışında çok daha uygun şartlarda bize imkanlar sağlayacak. Hedefimiz bu sene içerisinde Kanal İstanbul’a kazma vurma aşamasına getirmek. Diğer küçük projeler gibi 3-4 yılda bitebilecek bir proje değil. Bu süreyi de dikkate alarak bir an önce başlamak istiyoruz. 5 güzergâh üzerinde çalışılıyor ve 42- 43 kilometrelik bir mesafeye sahip olacak” dedi.
Çanakkale 1915 Köprüsü içinde açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan, “Bütün diğer bakanlıkların, kurum ve kuruluşların talepleri de ve özellikle İstanbul’un Trakya yakasının büyümesi de dikkate alınarak artıları-eksileri ortaya konup hangisi daha avantajlıysa ki o konuda son aşamaya geldik. Finans yöntemi gereği de eğer farklı argümanlar dereye sokacaksak onu da dikkate alarak güzergahı belirleyeceğiz” diye konuştu.
Yeni yapılan 3’üncü Havalimanıyla ilgili ise Arslan şöyle devam etti: “3. Havalimanı yüzde 42 oranında tamamlandı, herhangi bir gecikme de söz konusu değil. Hedefimiz 2018’in ilk çeyreğinde 1. fazı devreye sokmak. Sahada şu an 22-23 bin kişi çalışıyor ve havalar izin verdiği sürece bu rakam 30 bine kadar çıkacak. 2000’i ağır olmak üzere yaklaşık 3 bin iş makinası kullanılmakta.” Rize- Artvin Havaalanı projesinde de sözleşmenin imzalandığını ekleyen Arslan, Avrasya Tüneli’nden günde 30 bin aracın geçiş yaptığını da sözlerine ekledi.
Karar