02 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetinin raporuyla ilgili iddialar mecliste!

Kanal İstanbul'un bilirkişi heyetinin raporuyla ilgili iddialar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin bilirkişi heyetinin rapor hazırlama sürecine yönelik çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kanal İstanbul Projesi'nin bilirkişi heyetinin rapor hazırlama sürecine yönelik çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akın, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Akın, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED olumlu kararına karşı açılan davada rapor hazırlayan bilirkişi heyetinde yer alan bilim insanlarının baskı gördüğü iddiası kamuoyuna yansımıştır. Bilirkişi heyetinde yer alan bir bilim insanının açık bir şekilde tehdit edildiği gerekçesiyle bilirkişi heyetinden ayrıldığı da bilinmektedir. Bilirkişi heyetindeki bilim insanının yazdığı rapor nedeniyle baskı altına aldığı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerin katılımıyla yapılan bir toplantıda ise söz konusu raporun değiştirilmesinin istendiği belirtilmektedir. Bilim insanı hazırladığı raporla ilgili tehdit edildiği gerekçesiyle davanın görüşüldüğü İstanbul 10. İdare Mahkemesi heyetine tehdit edildiğini ifade ederek bilirkişi heyetinden ayrılmıştır.''

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın soruları:
1. Bilirkişi heyetinde yer alan bilim  insanı bakanlığınız yetkilileri tarafından mı tehdit edilmiştir? 

2. Bilim insanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün Barbaros Bulvarı’ndaki binasındaki toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına katılan yetkililer kimlerdir? 

3. Her iki bakanlık yetkililerinin bilirkişi heyetinde yer alan bilim insanını baskı altına aldığı iddiasıyla bakanlığınız bünyesinde bir soruşturma açılmış mıdır? 

4. Bakanlık yetkililerinin de katılımıyla bilirkişi heyetindeki bir kişinin hazırladığı raporu değiştirmeye zorlanması yargı sürecini etkilemeye yönelik bir girişim değil midir?


Geri Dön