28 / 04 / 2024

Kandiber Kalesi restore edilecek!

Kandiber Kalesi restore edilecek!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabının ihalesi yapıld



Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi restore edilecek. İki etapta yapılması planlanan restorasyon çalışmasının ilk etabı için ihale süreci tamamlandı.


Osmancık Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabının ihalesi yapıldı. İhaleye katılan 7 firmadan en düşük teklifi veren Boyut Grup adlı firma, ihaleyi kazandı.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kandiber Kalesi'nin ilçenin en önemli sembollerinden biri olduğunu belirterek, 7 bin yıllık geçmişe sahip kalenin turizme kazandırılacağını söyledi. Restorasyon projesinin iki etaptan oluştuğunu ifade eden Başkan Karataş, “Restorasyonun ilk etabının ihalesini gerçekleştirdik. Projenin ilk etabında kaleye çıkışın kolaylaştırılmasını sağlayacak yürüyüş yollarının çevre düzenlemesi, aydınlatma ve seyir teraslarının inşası yer alıyor. İkinci etapta ise tarihi surlar restore edilecek" dedi.


Osmanlı'nın önemli eserlerinden Koyunbaba Köprüsü'nün de Osmancık'ta bulunduğunu vurgulayan Karataş, şunları söyledi: “Turizmden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için bu yöndeki yatırımlara önem veriyoruz. 7 bin yıllık Kandiber Kalesi'nin restore edilerek turizme kazandırılmasının turizme önemli bir ivme kazandıracağını düşünüyorum."


Projenin ihale edilen bölümünün 400 günde tamamlanacağını vurgulayan Karataş, daha sonra projenin ikinci etabının ihale edileceğini kaydetti.


TOKİ Haber 





Geri Dön