30 / 04 / 2024

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.



Türklerin Anadolu'ya ilk yer konuk ettiğim dile getiren ve Bayleştikleri yörelerin başında Bayburt Kalesi'nin öneminin bilincinde gelen Bayburt'ta, Çoruh olduklarım belirten Memiş, "Şunu Nehri ile çevrilen yanmada çok iyi biliyoruz ki Bayburt Kalesi şeklinde sarp kayalıklar üzerine, şehrimiz ve Türk tarihi için çok Çoruh Vadisi'nin doruk noktasında önemli bir eser. Kalenin tarihi edilen Bayburt kalesi, restore milattan önce 3 binli yıllara kadar edilerek turizmde cazibe merkezi gidiyor. Kale şu anda belediyenin haline getirilecek. Bayburt Belediye korumasında. Şimdi biz kaleyle Başkanı Mete Memiş, yaptığı açık ilgili büyük bir proje çalışması başlamada, kimler tarafından yapıldığı kaleyi Bayburt'umuzun, Bayburt bilinmeyen Bayburt Kalesi'nin restorasyon Bayburtlunun hizmetine sunacağız, restore edilip turizme kazandırılması Ayrıcı kaleyi dışarıdan gelecek amacıyla geçen yılın mart ayında ristlerin de hizmetine sunacağız. 


Bayburt Belediyesine tahsis edil- Bu anlamda kale bir turizm cazibediğini söyledi. Bayburt'un bugüne merkezi haline getirecek" diye kadar topraklarında birçok uygarlığı konuştu. 

AA 


Geri Dön