17 / 05 / 2024

Bayburt Kalesi turizm

Bayburt Kalesi turizm

Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bayburt Kalesi 'nin restore edilip turizme kazandırılması için Bayburt Belediyesi çalışma yapacak. Bayburt Kalesi, restore edilip turizme kazandırılacak.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Ardahan Kalesi Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Atilla ve Kubulay Kurutaş ortaklığıyla kuruldu. 

Bodrum Kalesi'nin ilk etabı 15 Mayıs'ta açılacak!

Bodrum Kalesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'nin ilk etabının 15 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Aydın Tarihi Arpaz Kalesi restore edilecek!

Nazilli’nin Esenköy Mahallesindeki tarihi Arpaz Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile eski günlerine dönmesi için restore edilecek.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planına ihtiyaç var!

Kaleli Kentler ve Bayburt Kalesi Kongresi, değerlendirme oturumuyla tamamlandı. Oturumda konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun Bayburt'taki tarihi yapılar için koruma imar planı gerektiğini söyledi.

Giresun Şebinkarahisar Kalesi'nin çehresi değişecek!

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kalesi’ne yapmayı planladıkları proje için Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ilgili talebin iletildiğini ifade etti.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Bayburt Kalesi turizm Haberi

Bayburt Kalesi turizm

Türklerin Anadolu'ya ilk yer konuk ettiğim dile getiren ve Bayleştikleri yörelerin başında Bayburt Kalesi'nin öneminin bilincinde gelen Bayburt'ta, Çoruh olduklarım belirten Memiş, "Şunu Nehri ile çevrilen yanmada çok iyi biliyoruz ki Bayburt Kalesi şeklinde sarp kayalıklar üzerine, şehrimiz ve Türk tarihi için çok Çoruh Vadisi'nin doruk noktasında önemli bir eser. Kalenin tarihi edilen Bayburt kalesi, restore milattan önce 3 binli yıllara kadar edilerek turizmde cazibe merkezi gidiyor. Kale şu anda belediyenin haline getirilecek. Bayburt Belediye korumasında. Şimdi biz kaleyle Başkanı Mete Memiş, yaptığı açık ilgili büyük bir proje çalışması başlamada, kimler tarafından yapıldığı kaleyi Bayburt'umuzun, Bayburt bilinmeyen Bayburt Kalesi'nin restorasyon Bayburtlunun hizmetine sunacağız, restore edilip turizme kazandırılması Ayrıcı kaleyi dışarıdan gelecek amacıyla geçen yılın mart ayında ristlerin de hizmetine...