02 / 05 / 2024

Kandilli, Simav'a deprem izleme istasyonu kuracak!

Kandilli, Simav'a deprem izleme istasyonu kuracak!

Kütahya'nın Simav İlçesi 'nde 19 Mayıs 'ta kaydedilen Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem ardından artçı sarsıntı ayının 10 bini geçmesi üzerine Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, izleme istasyonu kurmaya



Merkezi İstanbul 'da bulunan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği 'nin (DOHAD) ardından Simav 'a gelen Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 'nden bir heyet, Belediye Başkanı DP 'li Kasım Karahan ile görüşerek ilçede depremleri önceden belirlemek amacıyla bir izleme istasyonu kurmak istediklerini bildirdi. Belediye Başkanı Kasım Karahan, deprem konusunda bilime inandıklarını ve bu konuda Simav halkının yararına olan her türlü çalışmaya gönülden destek verdiklerini söyledi. Simav 'a kurulacak deprem öncü izleme istasyonu için de ellerinden gelen her türlü çabayı harcayacaklarını belirten Başkan Karahan, olumlu görüşmelerin ardından İstanbul 'a dönen teknik heyetin yakında Simav 'a gelerek istasyonu kuracağını kaydetti.

HÜKÜMET KONAĞI 'NDA TEKNİK İNCELEME

Simav 'da 3 kişinin ölümüne neden olan 5.9 'luk depremin ardından hasar gördüğü için boşaltılan Simav Hükümet Konağı 'nın yıkılıp yıkılmayacağı ise teknik incelemenin ardından belli olacak. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 'nden gelen 5 kişilik teknik heyet, depremden sonra boşaltılan 5 katlı binada inceleme başlattı. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Tama, Hükümet Konağı 'nda başlatmış oldukları depremsellik inceleme çalışmalarının sonuçlarını bir rapor halinde kaymakamlığa sunacaklarını bildirdi.
Hürriyet


Geri Dön