27 / 04 / 2024

Kandıra-İzmit duble yoluna ilişkin 3 soru mecliste!

Kandıra-İzmit duble yoluna ilişkin 3 soru mecliste!

Kandıra-İzmit duble yolunun ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, konu hakkında yazılı soru önergesi hazırladı...



Kandıra-İzmit duble yoluna ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kandıra-İzmit duble yolunun ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Akar önergesinde "Ölüm yolu olarak anılan Kandıra-İzmit Duble yolunun temeli 19 Kasım 2016 tarihinde atıldı. O gün yapılan açıklamada 2018 yılı sonunda hizmete açılacağı Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından belirtilmişti." dedi. Geçen zaman sürecinde ciddi hiçbir çalışmanın olmadığının görüldüğünü belirten Akar, "Bu konuda Bakanlığınızın vermiş olduğu cevapta yolun 2021 yılında bitirileceği belirtilmiştir." diyerek tarihin neden değiştirildiğini sordu.

Akar'ın soruları

1- Temel atma töreninde Bakanlığın 2018 yılı sonunda hizmete gireceğini belirtmiş olduğu duble yol neden 2021 yılı olarak değişiklik göstermiştir?

2- Yolun ihale süreci nasıl gelişmiştir? Hangi firmalar ihaleye girmiş ve hangi firma ihaleyi almıştır? İhale sözleşmesinde yolun bitim tarihi olarak öngörülen tarih nedir?

3- Yolun toplam maliyeti ne kadardır?


 


Geri Dön