01 / 05 / 2024

Eskişehir-Afyonkarahisar yoluna ilişkin 5 soru mecliste!

Eskişehir-Afyonkarahisar yoluna ilişkin 5 soru mecliste!

Eskişehir-Afyonkarahisar yolunun iyileştirilmesi hususu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Eskişehir-Afyonkarahisar yoluna ilişkin 5 soru mecliste!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Eskişehir-Afyonkarahisar yolunun iyileştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Kabukcuoğlu önergesinde "Eskişehir ilimizin güney illerimiz ile en kısa bağlantı yolu Eskişehir-Seyitgazi-Kırka-Afyonkarahisar (Toplam 132 km) üzerinden sağlanmaktadır. Bu yolun Afyonkarahisar il sınırları içerisinde kalan bölümü (Afyonkarahisar-Basırlar köyü arası ) duble yol olarak yapılmış ve hizmete açılmıştır. Eskişehir il sınırlarında kalan bölümü ise tek gidiş geliştir. 2008 yılında Eskişehir İl Özel İdaresi tarafından Eskişehir-Seyitgazi (Yaklaşık 40 Km) arası iyileştirme ve genişletme çalışmaları yapılmıştır. 

Bu gün itibarı ile Seyitgazi -Kırka arası ve Kırka-Afyonkarahisar il sınırı (Basırlar Köyü) arası yol, insan ve yük taşıması açısından son derece zahmetli, masraflı, çok dar, virajlı ve tek şerit olduğundan, çok sayıda ölümlü kazaya yol açtığı için, sürücüler ve taşıma şirketleri tarafından tercih edilmemekte, yol 40 km uzatılarak daha güvenli olan Kütahya üzerinden Afyonkarahisar’a ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Akdeniz Bölgesini Marmara Bölgesine bağlayan Afyonkarahisar-Kütahya trafiğinin rahatlatılması, Akdeniz-Marmara bağlantısını rahatlatacaktır. Bu durum akaryakıt, lastik, zaman, araçların bakım ve amortisman giderlerinin artması ulaşım maliyetlerinin yükselmesine neden olmaktadır." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.

Kabukcuoğlu'nun soruları

1- Eskişehir-Afyonkarahisar yolunun duble yol yapılması planlanmakta mıdır? Planlaması yapılmış ise hangi aşamadadır?

2- Yatırım planlanırken alınan oy oranı mı dikkate alınmaktadır?

3- Aynı güzergahtaki yolun Afyonkarahisar bölümünü duble yol yapıp, Eskişehir bölümünü yapmamanın sebebi Eskişehir halkının cezalandırılması mıdır?

4- Eskişehir-Afyonkarahisar arasındaki ulaşımın daha maliyetli olmasına niçin seyirci kalınmaktadır?

5- Akdeniz-Marmara geçiş koridorunu rahatlatmayı düşünüyor musunuz?


 


Geri Dön