Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamam!
Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde inşa edilen Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'ı tamamlandı.
Trabzon merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun şehir geçişinde bulunan trafik yükünü rahatlatması planlanan Kanuni Bulvarı Projesi'nin yüzde 60'lık bölümü tamamlandı.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Akyazı kavşağından başlayan ve Erzurum yolunun Çağlayan kavşağında sona ermesi planlanan toplam uzunluğu 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı'nın inşası sürüyor. Temeli 2011 yılında atılan Kanuni Bulvarı Projesi kapsamında anayol üzerinde 22 köprülü kavşak, bağlantı yolları üzerinde de 6 hemzemin kavşak yapılacak.
Proje kapsamında ayrıca toplam uzunluğu 6,4 kilometreye sahip 8 çift tüp ve 441 metre uzunluğunda 1 tek tüp, ana yolda toplam uzunluğu 6,24 kilometre 31 çift köprü ve kavşak kolları ile imar yolu bağlantılarında toplam uzunluğu 2,69 kilometre olan 24 tek köprü inşa edilecek.
Yolun tamamlanan bölümleri etaplar durumunda ulaşıma açıldı. Buna göre ilk olarak, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yer alan Yıldızlı Kavşağı ile Halit Kobya Kavşağı arasında kalan 4,4 kilometrelik tünelli kesim ile paralelinde bulunan 4,3 kilometre stadyum bağlantı yolu trafiğe açıldı. Ayrıca, toplam 9,5 kilometre uzunluğuna sahip 2x3 şeritli bölünmüş yol da tamamlanıp hizmete açıldı.
Ardından projenin sahil kesiminde yer alan, Yıldızlı Tam Yonca Kavşağı, Derecik bağlantı kolu, Akyazı Tüneli, Halit Kobya Köprülü Kavşağı, stadyum bağlantı yolları tamamlanıp trafiğe açıldı. Bu durumda, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki mevcut sinyalize kavşaklar kaldırılarak trafik akışı ve bağlantıları kesintisiz duruma getirildi.
Çalışmalar kapsamında ayrıca, Kanuni Bulvarı yolunun Beşirli Tüneli girişi ile Çatak-2 köprülü kavşağı arasında kalan 5 kilometrelik kesimi ile Karadeniz Sahil Yolu'nun Akçaabat-Trabzon istikametinden Kanuni Bulvarı'na katılması planlanan 441 metre uzunluğuna sahip Akyazı bağlantı tüneli de trafiğe açıldı.
Bu kapsamda, 2020 yılı sonu itibari ile tamamlanan toplam 14,5 kilometre uzunluğuna sahip kesimde, Trabzon merkezinde nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu Erdoğdu, Soğuksu, Aydınlıkevler, Uğurlu, Karşıyaka, Beşirli, Yıldızlı ve Akyazı bölgelerinde yer alan trafik, mevcut Yavuz Sultan Selim Bulvarı ve paralelinde sahilden geçen ana yollar olan mevcut Devlet Yolu ve Trabzon Sahil Geçişi Yolu'na kısa mesafede güvenli bir şekilde dağılım fırsatı sundu. Trabzon'a değer kazandırması planlanan projenin ihalesi kapsamında bu zamana kadar yapılan hem yol hem de diğer çalışmalarla birlikte yüzde 60 fiziksel gerçekleşme yaşandı.
Yolun geriye kalan 13,5 kilometrelik kısmında ise çalışmalar devam ediyor. Şehir merkezi ve Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon şehir geçişindeki bölümüne alternatif olacak proje içerisinde bu yıl 2,2 kilometrelik bölünmüş yolun hizmete açılması, ayrıca Çukurçayır-1 Tüneli'nin tamamlanması ve sanat yapıları imalatlarına devam edilmesi amaçlanıyor.
Kanuni Bulvarı için başlatılan yıkıma tepki!