Kapadokya turizminin belleği kayıt altına alındı!
Anadolu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu'nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Kapadokya'da sözlü tarih görüşmeleri yapıldı.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yürütülen ve Tarih Vakfı ile Ekin Grubu'nun kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye Turizmi Sözlü Tarih Araştırması kapsamında Kapadokya'da sözlü tarih görüşmeleri yapıldı.
Gerçekleştirilen araştırmada, 37 Kapadokyalı turizmci ve ilgili kaynak kişi ile 45,5 saatlik görüntü ve ses kayıtlı sözlü tarih görüşmeleri yapıldı. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevşehir Dedeman Oteli ile Stone Concept Oteli'nin desteğiyle yapılan çalışmada, Prof. Dr. Nazmi Kozak'ın yönetiminde Yrd. Doç. Dr. H. Rafet Yüncü, Öğr. Gör. Dönüş Çiçek, Arş. Gör. Gözde Türktarhan, Arş.Gör. Emrullah Tören, Arş. Gör. Selman Bayrakçı, Arş. Gör. Savaş Evren ve Arş. Gör. Onur Çakır'dan oluşan 8 kişilik araştırma ekibi görev yaptı.
Proje koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Türk turizmcilerin belleklerini kayıt altına alma çalışmalarına geçtiğimiz Mayıs ayında başladıklarını, bugüne kadar 227kişi ile yaklaşık 350 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşmenin tamamlandığını söyledi. Prof. Dr. Koçak, önümüzdeki günlerde diğer destinasyonlar ile Turizm Bakanlığı, Turizm Bankası A. Ş., Emek Otelleri, TUGEV, TUREM'ler, TUGEV-OTEM ile başlıca otel işletmelerinin kurumsal tarihleri üzerine yoğunlaşarak araştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Nazmi Kozak, araştırma ile 500 turizmci ile toplam olarak 900 saatlik görüntü ve ses kayıtlı görüşme yapmayı öngördüklerini ve araştırma sonucunda belgeseller, kitap ve diğer bilimsel yayınlar olmak üzere çok sayıda çıktının ortaya konulacağını vurguladı.
Anayurt