27 / 04 / 2024

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, indirim ruhsatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’…



Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunda, komisyona gönderilen gündem maddeleri oylandı. 

Kapaklı Gazetesi'nin haberine göre, gerçekleştirilen toplantıda Tarife Komisyonu’na iletilen ve oy çokluğuyla kabul edilmesine karar verilen ücret tarifelerine dair açıklama yapan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’ diye konuştu.

Meclis Toplantısı’nın Ekim ayında gerçekleştirilen ikinci oturumuna, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlık yaptı. 2020-2024 yılı Stratejik Plan ve 2020 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin tartışıldığı toplantıda, 2020 Performans Planı da masaya yatırıldı. Başkan Çetin, sevindirici bir haber vererek, bölgedeki piyasayı canlandırmak için inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim uygulanacağını duyurdu. 

2020 Gelir gider bütçesi 150 milyon TL

İkinci oturumda gündemin ilk maddesinde 2020-2044 yılı Stratejik Plan hakkında görüşler meclisin oyuna sunularak kabul edildi.2020 performans planı ve 2020 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi de meclisten oy birliği ile geçti. 

Başarılı sporcular ödüllendirilecek

Gündemin 5. maddesinde önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Saray 41.Komando Tugay Komutanlığı’nın 25 adet oturma bankı isteği, meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin bir sonraki maddesinde yarışmalarda derece elde eden sporcuların ödüllendirilmesi konusundaki talepte meclis tarafından kabul gördü.

Cenk Ünal'ın ismi verildi 

Gündemin 7. maddesinde komisyona havale edilen Yanıkağıl Mahallesi’nde ismi olmayan bir parka 29 Ağustos 2019’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Cenk Ünal’ın isminin verilmesi meclis tarafından onaylandı. Kapaklı’daki herhangi bir isimsiz yola 57. Alay isminin verilmesi talebi için ise detaylı bir çalışma yapılacağı üzerine komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi.

O parka ‘Kafkas Parkı’ ismi verildi

9. gündem maddesinde ilk oturumda İmar Komisyonu’na havale edilen Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak 608 ada park alanına 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in isminin verilmesi konusu görüşüldü. Komisyonun verdiği karara göre, Karaağaç Kafkas Parkı adının verilmesi komisyon tarafından oy birliği ile karara bağlandı.. 

“İnşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim”

Toplantının son maddesi olarak, Tarife Komisyonu’na havale edilen ücret tarifeleri hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ İlçemizde inşaat ruhsatlarını daha cazip hale getirmek için iş dünyasının talepleri vardı. Yaptığımız çalışma neticesinde yol harcamalarına katılım payında asfalt yol için yüzde 10 indirim yapıldı. Stabilize, soğuk, asfalt, parke taşı, beton yol için alınan ücretlere zam yapılmadı. Yol işgalleri için yüzde 55 indirim yapıldı. Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu. Devir işlemleriyle ilgili de yüzde 53’e yakın indirim kararı alındı. İfraz işlemlerinde zam yapılmadı, geçen yılki ücretler uygulanıyor. Sıkıntılı dönemde en azından ilçemizde yaptığımız indirim iş dünyasının önünü açar ve Kapaklı'ya daha fazla yatırım gelir.” şeklinde konuştu. İlgili madde oy birliği ile meclis tarafından kabul edilerek karara bağlandı. 


Geri Dön