30 / 04 / 2024

İzmit Belediyesi'nden inşaat ruhsatları için cepten bilgilendirme!

İzmit Belediyesi'nden inşaat ruhsatları için cepten bilgilendirme!

İzmit Belediyesi, inşaat ruhsatları konusunda hak sahiplerine her aşamada SMS ile bilgilendirmede bulunuyor. İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde bir ay içinde 105 adet yapı ruhsatı düzenlendiği kaydedildi.




İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, inşaat ruhsatları konusunda hak sahiplerine her aşamada SMS ile bilgilendirmede bulunuyor. Yetkililer, yapılan ruhsat başvurularının titizlikle incelendiğini belirterek, "İncelenen dosyalarla ilgili her aşamada vatandaşlara cep telefonlarından kısa mesaj yoluyla bilgilendirmede bulunularak iş takiplerini daha kolay şekilde yapmaları sağlanıyor" dedi. 


BİR AYDA 105 RUHSAT 


 İlgililer,İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğümde bir ay içinde 105 adet yapı ruhsatı düzenlendiği kaydedildi. ruhsatların inşaatların çevreye zarar vermeden, çevresinin kurallara uygun şekilde kapatılmasının kontrol edildikten sonra teslim edildiğini, çevre güvenliğine büyük önem verildiğini de söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİR'E GÖNDERİLDİ 


Bu arada İzmit Belediyesi Plan Notları'nın özellikle yapılaşmayla ilgili maddelerinde yapılan revizyon çalışmalarının tamamlandığı ve onay için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderildiği öğrenildi. 

Yetkililer; revizyon çalışmalarına, imar planlarında yapılan revizyon ve yapılaşma aşamasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bazı maddelerin daha net anlaşılması amacıyla ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön