29 / 04 / 2024

Kapalıçarşı, Türk perakendesine kapılarını açıyor!

Kapalıçarşı, Türk perakendesine kapılarını açıyor!

Dükkanların kilo altınla kiralandığı, hala siftah yapmayan komşuya müşteri gönderilen, yabancıların İstanbul"a ilk geldiğinde sorduğu dünyanın en eski çarşısı Kapalıçarşı, şimdi de Türk perakendesine kapılarını açıyor



Dükkanların kilo altınla kiralandığı, hala siftah yapmayan komşuya müşteri gönderilen, yabancıların İstanbul"a ilk geldiğinde sorduğu dünyanın en eski çarşısı Kapalıçarşı, şimdi de Türk perakendesine kapılarını açıyor. Vakko, Migros, Beymen, Derimod, Koton, Teknosa gibi ünlü Türk markalarının mağaza kiralamak için istekte bulunduğu Kapalıçarşı"da yönetim gelen taleplere karşılık 1 metrekare bile yer bulamazken çözümü ˜metruk hanlar"ı hayata döndürmekte buldu.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat, Migros, Vakko, Beymen, Derimod gibi markaların yer istediğini, Koton ve Teknosa gibi markalarla da temasta olduklarına dikkat çekerek, œAncak bizde yer bulmak çok zor çünkü Migros ortalama 200 m2 yer istiyor. Ama 550 yıllık çarşıda bu çapta yer bulmak imkansız. Ayrıca kiralamalar sessiz sedasız, kulaktan kulağa oluyor. Gece dükkanı tutan, sabah 08.00"de kepengini açıyor. Ama sanırım Vakko"yla anlaşabileceğiz çünkü onlar çarşının dükkan boyutlarına göre bir mağaza konsepti oluşturacak. Diğer markalara da mevcut dükkan büyüklüklerini ve olası dükkanları sunduk, karara varmaları için 15 gün de süre verdik dedi. Türk perakendencileri bir şekilde çarşıya alacaklarına dikkat çeken Fırat, œGerekirse çadır da kurarız ama ilk aşamada çarşıda metruk hanların iç ve dış cephelerinin giydirilmesiyle bir çözüm bulduk. çarşıdaki 28 hanın 4"ü metruk halde biz bunları perakendecilere açacağız ve 40"a yakın markayı ağırlayabileceğiz diye konuştu. Kapalıçarşı"da yenileme planlarının da olduğunu hatırlatan Fırat, œHanlar da Shopping Fest"e yetişecek, süslenecek değerlendirmesini yaptı.
Vatan


Geri Dön