04 / 05 / 2024

Kapalıçarşı'da 12 metrekare dükkân 650 bin dolara satıldı!

Kapalıçarşı'da 12 metrekare dükkân 650 bin dolara satıldı!

Krizde Kapalıçarşı'da ciro düşerken mülk fiyatlarında yüzde 50'ye varan artışlar olduğu bildirildi



Gelen turist sayısındaki artışa rağmen alışverişteki alımın azaldığına dikkati çeken Fırat, "Ancak dışarıda mülk sahiplerinin gayrimenkullerinin değerinin düşmesine rağmen son 1 senede buradaki gayrimenkullerin fiyatları yaklaşık yüzde 50 arttı.'' dedi. Hasan Fırat, "12-13 metrekare bir dükkân şubatta resmî ihale ile 650 bin dolara satıldı. Şu anda değeri 800 bin dolar civarındadır. Metrekaresi yaklaşık 100 bin liraya geliyor." şeklinde konuştu. Gayrimenkul fiyatlarının artmasının kiraları da artırdığına işaret eden Fırat, bunun sıkıntı oluşturduğunu ve kiracıları zor durumda bıraktığını vurguladı. Fırat, Kapalıçarşı'da gayrimenkul fiyatlarındaki artışın sebeplerini şöyle açıkladı: "Tarihî Yarımada için çevre düzenlemesi ile ilgili çıkan yasa çerçevesinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kimyasal maddelerle uğraşan atölyeler boşaltıldı. Gedikpaşa ve eski Eminönü Belediyesi'nin olduğu caddede butik oteller açıldı. Çarşının da etrafı açılınca gelen talepten dolayı Kapalıçarşı'daki gayrimenkullerin değeri arttı. Uzun vadeli yatırımcılar buraya sıcak bakmaya başladı.'' Kapalıçarşı'ya yabancıların da çok yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Fırat, büyük firmaların burada han ve mülk satın alarak işletmek istediklerini belirtti. Günde 500 bin kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı'da 3 bin 600 işyeri yer alıyor.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İspanyollar Kapalıçarşı'nın m2'sini 100 bin liraya fırlattı 

İspanyol ve İtalyanlar Kapalıçarşı'daki hanlara talip olunca dükkan fiyatları zıpladı. Ciro düşerken, 12 metrekarelik dükkan 1.2 milyon lira fiyatla satıldı

Yabancı yatırımcı tarihi Kapalıçarşı'dan han satın almak isteyince ciroların düşmesine rağmen dükkan fiyatları arttı. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat, Kapalıçarşı'ya yabancıların da çok yoğun ilgi gösterdiğini belirterek büyük firmaların burada han ve mülk satın alarak işletmek istediklerini belirtti. Fırat `Özellikle İtalyan ve İspanyollar'ın ilgisi var. Hanları işletmek ve satın almak istiyorlar. İki senedir her gün talep geliyor. Fakat burada satılacak veya kiralanacak yer yok. Biz de onları bölgedeki diğer hanlara yönlendiriyoruz' diye konuştu.

TURİST ARTTI ALIŞVERİŞ AZALDI
Fırat, Kapalıçarşı'da cironun bir iki sene önceye göre ciddi oranlarda gerilediğini belirtti. Turist sayısındaki artışa rağmen alışverişin azaldığına dikkati çeken Fırat `Ancak dışarıda mülk sahiplerinin gayrimenkullerinin değerinin düşmesine rağmen son 1 senede buradakilerin fiyatları yüzde 50 arttı' dedi. Fırat `12-13 metre kare bir dükkan şubatta resmi ihale ile 650 bin dolara satıldı. Şu anda değeri 800 bin dolar civarındadır. Metrekaresi yaklaşık 100 bin liraya geliyor' dedi. Fırat, gayrimenkul fiyatlarının artmasıyla kiraların da arttığını sözlerine ekledi.
Star

Çarşı'nın metrekaresi 100 bin lira

Krizde Kapalıçarşı'da ciro düşerken, mülk fiyatlarında da yüzde 50'ye varan artışlar oldu. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat, Kapalıçarşı'ya gelen turist sayısındaki artışa rağmen alışverişteki alımın düştüğünü belirterek, "Yerlinin bir tek gelip aldığı altın. Oysa eskiden yerli ziyaretçiler gelip buradan yüzüğünü, çeyizini, gelinliğini alıp çıkardı" dedi. Turist sayısındaki artışa rağmen alışverişin azaldığına dikkati çeken Fırat, "Ancak buradaki gayrimenkullerin fiyatları yüzde 50 arttı. 12-13 metrekare bir dükkan Şubat'ta resmi ihale ile 650 bin dolara satıldı. Şu anda değeri 800 bin dolar civarındadır. Metrekaresi yaklaşık 100 bin liraya geliyor" dedi.

Kıymeti artıyor
Gayrimenkul fiyatlarının artmasının kiraları da arttırdığına işaret eden Fırat, çarşının etrafındaki düzenmelerin de fiyatları arttırdığını söyledi.
Takvim


Geri Dön