29 / 09 / 2024

Kapalıçarşı'da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL'ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı!

Kapalıçarşı'da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL'ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı!

Kapalıçarşı’da işgaliye ücreti 900 TL’den 15 bin liraya yükseltildi. Esnaflar duruma tepki göstermek amacıyla protesto başlattı. İşte detaylar... 




Fatih Belediyesi tarafından, Kapalıçarşı esnafından aldığı işgaliye ücreti 900 Türk Lirası'ndan, dükkanın konumuna göre metrekare başına 8000–15.000 TL’ye yükseltildi. Uygulanan zammı Türkiye şartlarının üzerinde bulan esnaflar Belediye ile uzlaşma çabaları sonuç vermeyince protestoya başladı. 

Kapalıçarşı esnafı, söz konusu kararı protesto etmek amacıyla her gün öğlen 12:00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı. 

Kapalıçarşı da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı!

"DİĞER YERLERE GÖRE BİZDEN İSTENEN RAKAM ÇOK YÜKSEK"

Ekonomimcom'dan Deniz Bilgen'in haberine göre; Kapalıçarşı’nın Nabzı programına konuşan esnaflar dükkanın konumuna göre belediyenin kendilerinden istediği aylık ücretin bazı dükkanlarda 75 bin Türk Lirası'na kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Çarşı esnafı, Belediye’nin kararının adil olmadığını düşündüklerine vurgu yaptı ve "Mısır Çarşısı’nda işgaliye ücreti metrekaresi 700-900 TL. Kapalıçarşı’da ise 8 bin TL ile 15 bin TL arasında" bilgilerini verdi. 

Esnaflar, zamma karşı olmadıklarının altını çizerek, "Ancak bizden istenen rakam çok yüksek. Fatih Belediyesi’ne Çarşı’nın durumunu anlatmamıza rağmen maalesef dikkate alan olmadı" diye konuştu. 

Kapalıçarşı da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı! 

İşgaliye ücreti, Belediyeler tarafından, yasada sayılan umuma ait yerlerin geçici suretle işgali halinde alınabilecek bir harç olarak biliniyor. 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz ay Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, Kapalıçarşı'daki işgallerin düzenlemesi amacıyla harekete geçilmişti. Belediye tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında dükkan önlerinde belirlenen sınırların dışına çıkılarak yapılan işgaller konusunda
esnaflara uyarı yapılmıştı. 

Ayrıca, işgaliye kaydı olmayan dükkanlar ile ilgili olarak da tespit çalışmaları bir bir yapılmıştı. 

Kapalıçarşı da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı!

KİRALAR DA FIRLAMIŞTI 

Geçtiğimiz yılın sonunda İstanbul’un en meşhur yerlerinden olan  Kapalıçarşı’da kira bedelleri de gündem olmuştu.  Kapalıçarşı’da bir dükkanın kira bedelinin 6 bin TL'den 16 bin 500 TL'ye yükseltildiği belirlenmişti. 

Ayrıca,  Mısır Çarşısı’nda da 59 bin TL kira ödeyen bir kuyumcunun kira bedelinin 169 bin TL'ye yükseldiği, aynı çarşıda vakıflara ait başka bir yerin kirasının da 65 bin TL'den 202 bin TL'ye çıkartıldığı ortaya çıkmıştı.

İslam Memiş gram altının 4 bin 500 TL olacağı tarihi açıkladı! Elinde altın bulunduranlara 'Sahip çıkın' tavsiyesi! 

İstanbul'da kiralar 3 ilçede 35 bin TL'yi aştı: En pahalı kira bu ilçede! 

Ev sahiplerine her 2 yıl sonunda kiracıyı evden çıkarma hakkı verilmeli! 


Geri Dön