29 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da kiralar TL'ye dönüyor!

Kapalıçarşı'da kiralar TL'ye dönüyor!

Kapalıçarşı'da, kira bedellerinin döviz ve altınla alınması esnafı zora sokmuştu ve bir çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016'da kapalıçarşıda kira indirimi çağrısına rağmen düşmeyen kira bedelleri  dükkân sahiplerini zora soktu ve çarşıda ticareti durma noktasına getirdi. 

 

Toplam 3 bin 600 dükkânın yer aldığı  yaz aylarında günde yaklaşık 500 bin insanın ziyaret ettiği Kapalıçarşı'da bine yakın dükkânın kapandığı konuşuluyordu.  Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkan Yardımcısı Haşim Güreli Kapalıçarşı'daki durum hakkında Sabah Gazetesi'ne açıklamalar yaptı. 


Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkan Yardımcısı Haşim Güreli, ana cadde üzerindeki dükkanların kiralarında bir artış olduğunu ama bu artışın diğer dükkânlar için geçerli olmadığını söyledi. Güreli, "Döviz ve altınla kira tahsili yapılması kiralarda artışa neden oldu. Artık Türk Lirası'na dönüşler hızlandı. Bu sayede yakın gelecekte kiralar düşecek. Kapanan dükkânlar açılacak" dedi. 

 

Yüksek kira bedellerini ister istemez sattıkları mallara yansıttıklarını aktaran esnaf, bu durumun turistleri rahatsız ettiğini ve gelen turist sayısında gözle görülür bir azalma yaşandığını her fırsatta dile getiriyordu. Kiralardaki fahiş artışlar nedeniyle yapılan zamların turistleri rahatsız ettiğini aktaran esnaf, kiralarda indirim yapılmasının turizmi de canlandıracağını söylediler. 

 

Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı'yı yılda 92 milyon kişi ziyaret ediyor. Kapalıçarşı'da en fazla ilgi duyulan esnaflar ise kuyumcular oluyor. 


Geri Dön