29 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da satılık Evliya Han!

Kapalıçarşı'da satılık Evliya Han!

İstanbul'un en işlek alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da, satılık iş yeri bulmak neredeyse imkansızdır. Satılan iş yerleri de genellikle sağda solda duyulmaz ve el altından el değiştirir...




İstanbul'un en işlek alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı'da, satılık iş yeri bulmak neredeyse imkansızdır. Satılan iş yerleri de genellikle sağda solda duyulmaz ve el altından el değiştirir. Kiraların bile gram altınla ödendiği çarşıda, işyerlerinin satış fiyatı milyon dolarla telaffuz edilir. 


Geçtiğimiz hafta gazetelerde küçük bir "Kapalıçarşı'da satılık Evliya Han" ilanı vardı. Biz de merak edip ilandaki telefon numarasını aradık. Görüştüğümüz Cemal Kandemir Evliya Han'ın sahibiydi. 


Kapalıçarşı Mercan Kapısının birkaç bina ötesinde bulunan Evliya Han, oldukça güzel bir lokasyona sahip. Hanı butik otel yapmayı planladıklarını ama otel almak için başka bir fırsat çıkınca satma kararı aldıklarını söyleyen Kandemir, satış fiyatını sorduğumuzda ise "Alıcılar gelince anlaşırız" sözleriyle yanıtlıyor. 


Kapalıçarşı'nın Nuriosmani'ye çıkışında hanlar için 12-15 milyon dolar istendiğini hatırlattığımızda ise gülerek, "Yok biz o kadar çok istemiyoruz" diyor. Oteller bölgesi olarak belirlenen Mercan'da, Evliya Han'ın önündeki yerler de yıkılmaya başlamış. Binanın ikinci derece tarihi eser olduğunu ve restorasyon izinlerini aldıklarını ifade eden Kandemir, alanların tadilat yaparak hanı otel olarak işitebileceklerini söylüyor. 


PARA



Geri Dön