03 / 05 / 2024

Karabağlar Refet Bele Taziye Evi'nin temeli atıldı!

Karabağlar Refet Bele Taziye Evi'nin temeli atıldı!

Karabağlar'da Türk Kızılayı adına kayıtlı alana yapılacak Taziye evi ve Semt Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. Refet Bele Taziye Evi ve Semt Merkezi 300 günde bitirilecek.



 Karabağlar Belediyesi ile Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanlığı arasında yapılan protokolün ardından Refet Bele Taziye Evi ve Semt Merkezi'nin temeli atıldı Karabağlar'da Türk Kızılayı adına kayıtlı alana yapılacak Taziye evi ve Semt Merkezi için temel atma töreni düzenlendi. 


Törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Karabağlar Kent Konseyi üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin birçok bölgesinde buna benzer tesisler inşa edeceğini söyledi. Karabağlar halkının büyük bir beklenti içerisinde olduğu kentsel dönüşüm konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu, kentsel dönüşümde hak ve adaleti ön planda tutan anlayışta olduklarını ifade etti. Başkan Selvitopu, "İlçemizin ulaşım sorununu çözecek bulvar için çalışmalarımız var. Bunları tek tek, adım adım takip edip hayata geçireceğiz. Yunus Emre Pazar Yeri'ni 2016 yılının başında hizmete sokacağız" diye konuştu. 


Refet Bele Taziye Evi ve Semt Merkezi 3 bin 85 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Üst katındaki 320 metrekarelik alanda mescit, zemin katındaki 175 metrekarelik alanda taziye evi gerçekleştirilecek. 

Kompleks, 300 günde tamamlanacak. 


Geri Dön