28 / 04 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüm zirvesi gerçekleştirildi!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm zirvesi gerçekleştirildi!

Karabağlar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Karabağlarda Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısı Balçova Termal Otel'de yapıldı. Mehmet Sadık Tunç Karabağlar'ın İzmir'in kentsel dönüşüm kapsamındaki alanının yüzde 67'sini oluşturduğunu belirtti...



Karabağlar'da Kaymakamlık, ilçenin önde gelen isimleriyle birlikte kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdi 


Karabağlar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Karabağlarda Kentsel Dönüşüm bilgilendirme toplantısı Balçova Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç,  İzmir  Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, AK Parti Karabağlar İlçe Başkam Erol Körüklü, CHP Karabağlar îlçe Başkam Polat Manduz, AK Parti II Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve Kamu Kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç Karabağlar'ın İzmir'in kentsel dönüşüm kapsamındaki alanının yüzde 67'sini oluşturduğunu belirterek, "Bu konuda vatandaşlarımızın kafası karışık. Doğru yanlış her yerden bilgi edinmeye çalışıyorlar. Bu nedenle ilçemizdeki vatandaşlarımızla birebir muhatap olan bizler, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlardaki görevlilerimize bu konuda, ilk ağızdan bilgi vermek Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç Karabağlar'ın İzmir'in kentsel dönüşüm kapsamındaki alanının yüzde 67'sini oluşturduğunu belirtti.

istedik" diye konuştu.


Kentsel dönüşümün Karabağlar için son derece önemli olduğuna değinen Tunç, "Bu konuda gerekli özverinin gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. Toplantıda İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan tarafından Türkiye'de Kentsel Dönüşüm, Kentsel Dönüşüm Kanunları ve Karabağlar'da kentsel dönüşüm hakkında bilgi verildi. İzmir'in kentsel dönüşümde öncü şehirler arasında İstanbul'dan sonra 2'inei sırada yer aldığını belirten Yaşacan, riskli ilan edilen alanlar arasmda 761 hektarlık alanla Karabağlar'ın birinci sırada yer aldığım kaydetti. Yaşacan, bu kapsamda Karabağlar'ın, İzmir genelinde yüzde 67'lik oranla en çok riskli alana sahip bölge ilan edildiğini vurguladı. 


Karabağlarda tamamı riskli kabuledilen 9 mahalle


Cennetçeşme mah.

Salih Omurtak mah.

Bahriye Üçok mah.

Limontepe mah.

Ali Fuat Erdem mah.

Umut mah.

Gazi mah.

Özgür mah.

Yüzbaşı Şerafettin mah.


Kısmen riskli kabul edilen 6 mahalle; 

Devrim mah.

Yurtoğlu mah.

Abdi İpekçi mah.

İhsan Alyanak mah.

Uzundere mah.

Peker mah.




Yeni Asır


Geri Dön