27 / 04 / 2024

Karabel Tüneli'nin akıbeti meclis gündeminde!

Karabel Tüneli'nin akıbeti meclis gündeminde!

Muğla ve Burdur arasında yapımına başlanan Karabel Tüneli'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla ve Burdur arasında yapımına başlanan Karabel Tüneli'nin akıbetine ilişkin soru önergesi verdi. Girgin, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Aşağıdaki soruların Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Girgin, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerini, Burdur ve Antalya illerine bağlayan D350 Karayolu üzerinde Karabel Mevkinde toplam 6.720 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapımına başlanan Karabel Tünelinin bir kısmının yapımı tamamlanmış, kalan kısmının ise yapım süreci durdurulmuştur.''

Karabel Tüneli nin akıbeti meclis gündeminde!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1. 300 milyon TL'lik yatırımı olan bahsi geçen tünelin ne kadarının yapımı tamamlanmıştır?

2. 500 gün içerisinde en geç 2019 yılında tamamlanacağı söylenen tünelin yapım süreci neden durdurulmuştur?

3. İhaleyi alan şirketin çalışmayı tamamlayamamasının nedeni nedir?

4. Tünelin yapımı için bütçe ayrılacak mıdır? Yoksa yapımından vaz mı geçilmiştir?

5. Yakın dönemde bütçe ayrılacak ise; büyük miktarda zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağı söylenen tünelin yapımının gecikmesi/vazgeçilmesi nedeni ile yaşanan ekonomik, çevresel ve  sosyal maliyet ne kadardır?

6. Tünel yapımından vazgeçilmiş ise; bugüne kadar yapılan harcamanın miktarı ne kadardır ve bu kamu zararının bedelini kim ödeyecektir?

7. Süreç ile ilgili neden kamuya bir açıklama yapılmamıştır? Gizlenen bir konu mu vardır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön