30 / 04 / 2024

Karabük Ergenekon Mahallesi'nde 3 Nisan Çocuk Parkı açıldı!

Karabük Ergenekon Mahallesi'nde 3 Nisan Çocuk Parkı açıldı!

Karabük Belediyesi, şehrin görselliğine katkı sağlayacak ve aynı zamanda vatandaşların, özellikle çocukların sosyal alan eksiklerini giderecek çocuk parkları açmaya devam ediyor. Ergenekon Mahallesi 3 Nisan çocuk parkı da hizmete açıldı.



Karabük Belediyesi, şehrin görselliğine katkı sağlayacak ve aynı zamanda vatandaşların, özellikle çocukların sosyal alan eksiklerini giderecek çocuk parkları açmaya devam ediyor. Karabük Belediyesi bu kapsamda Ergenekon Mahallesi 3 Nisan çocuk parkının açılışını yaptı. 


Yeni yapılan parkın açılışına Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker,MHP Milletvekili Adayları Durmuş Yal çın, Ayhan Akbaş, yanı sıra dai re müdürleri, mahalle muhtarla rı, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Park açılışında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Biz 2009 senesinde göreve geldiğimiz zaman şöyle bir imaj ortada vardı, propaganda sisteminin içerisinde, diyorlardı ki muhalefet Belediye Başkanı hiçbir hizmet yapamaz, çünkü kendilerine bağlı şeyleri şiar edilmişler. Yalnız kendilerininyaptığıişlerikabul lenmişler. Başkalarının yapacaklarını tahmin edememiş ve düşünememişler bile her söylemiş olduğumuzişleride. 

O tarihte şunu söylüyorlardı, Rafet Vergili palavra atıyor, Rafet Vergili yıldızları gökten indiriyor gibi çok güzel bir propaganda sistemi kurmuşlardı. Bundan 1 yıl öncede şöyle bir propaganda sistemi kurdular: Baktılar ki başarılıların önünü durduramıyorlar, başarıyı kesemiyorlar Rafet Vergili 11 ay 17 gün sonra is tifa edecek dediler. Etmedik buradayız. Seçim zamanı di yoriardı ki hastaneler yıkılma yacak, kapatılmayacak.Söyle dikleri yine tersi oldu, hastaneler kapatıldı. Biz Karabük'te ne yaptık derseniz, kentsel dönüşüm, mezbaha, 460 konut yapımı, battı çıktı, kent meydanı, kütüphane binası, asansörler, mezarlıkları, her mezarlıklarda abdest alma ve mescit, bütün camilerde sıcak su sistemi, üst geçitler, 70 tane park, 20 tane sosyal yaşam merkezi, doğal gaz da ğıtımı %95, su tesisatı %70 değişti, 650 bin ton asfalt attık. 


Bu çalışmaları kaldıramadılar. Yapılacak büyük projeler vardı, bunların her birini yapılmaması için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. 

Bu mahalledeki fidanlık, fidanlıkla ilgili Üniversiteye imarda düzenleme yaptık, alt kısmını Belediyeye bırakacaklardı, bizde halka açacaktık burayı. Elimizde protokolde var ama birileri başarılı olduğu için onların siyasi kayıpları olacağını düşündükleri için Rektör Burhanettin beye bunları yapılmaması ile ilgili siyasetçiler sürekli baskı yaptı. 

Ben bunu çok iyi biliyorum. Tıp Fakülte binasını verdik, kullandırtmadılar. İstasyonla Üniversiteye kadar raylı sistem yapılacaktı ve devamını biz devam edecektik yaptırtmadılar. Ne çalışma varsa engellediler. Devlet Demir Yolları ile ilgili protokol imzaladık, yaptırtmadılar. 


Karabük'ün hayati ile ilgili her konuda mutlaka önümüzü kestiler, iller Bankasından kredi kullanacağız. Karabük'ün hakkı krediyi kullandırtmadılar. Bizde geçen sene Karabük'ün sayın büyüklerin hepsine Karabük'e hizmet veriyor diye teşekkür ediyorduk. Tüm medyalarda, Karabük'te. Karabük'ün dışında gerçekten hizmet ediyor sanıyorduk. Sonra önümüze programlar çıkıyor bakıyoruz. 

Devlet Demir Yollarına bunu niye yapmıyorsunuz diye sorduğumuz zaman Karabük milletvekilleri diyorlar. Kredi diyoruz, diyorlar ki ben Ak Partili Genel Başkanı Karabük'ün milletvekilini nasıl geçerimde bu parayı size verebilirim diyebiliyor. 7 Haziran Türkiye'nin kader oylaması. Bu güne kadar ben mevcut milletvekillerini Karabük'e hiç bir şey verdiğini görmedim. Bir tane çivili tahtaları Karabük'te yok. 


Desinler ki bizde şu çivili tahtayı çaktık veya şu çeşmeyi şuraya yaptık diye. Bir tanesini göstersinler. Karabük'ün hayati ile engelledikleri işleri haddi hesabı yok. Niye bunları söylüyorum, çünkü 7 Haziran bizim şikayet günümüz. 

Çoluğumuz, çocuğumuz için bunları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şimdi aynı şekilde propagandalara devam ediyorlar. Ne kadar oy verirseniz o kadar hizmet alırsınız diye. Biz 3 milletvekili verdik, bir daha 3 milletvekili verdik, birde 2 milletvekili verdik sonra bundan 9 ay önceki seçime Tayyip beyi %64 oy çoğunluyla cumhurbaşkanlığına oy verdik. 


Hangi hizmet geldi Karabük'e? 

Ben diyorum ki Karabük'ün kaderi değişmesi için bir tane farklı milletvekili meclise gitsin, Karabük'ün sesini duyursun, Karabük ile ilgili talepleri ortaya koysun, Karabük'ün kaderi değişecektir. Yüksekova Devlet Hastanesi 150 yataklı. 

Safranbolu kadar bu kentte Ak Partinin bir milletvekili yok. 

Devletin vergisini ödeyen yok, elektrik parası ödeyen yok, su parası ödeyen yok. Bunun üstüne siyaset yapıyorlar. 


Karabük'ten ne kadar oy verirseniz hükümet size bu kadar hizmet götürecek. Biz Karabük'te her zaman merkez sağ partisini destekledik. Bir dönem 3 milletvekili, bir dönem daha 3 milletvekili, son olarak 2 milletvekili. Bütün milletvekilliğini verdik, hangi hizmet geldi. Gelen hizmet Safranbolu Devlet Hastanesi 50 yatak, komedi gibi. Karabük %98,5 elektrik parasını ödeyen bir vilayet. Kaçak %1,5, Şemdinli'deki elektrik kaçağı %80, vergi borcu en az olan Karabük her zaman devletin yanında. Her zaman milletin yanında ama hizmete geldiği zaman hiçbir şey yok.

 

Benim Karabüklülerden talebim, bu seçimlerde partizanlık yapmadan Karabük'ün geleceği için Karabük'ümüz için gelin en azından 1 milletvekilliğini Karabük'te değiştirelim. Bir milletvekili değiştirmekle Karabük'te çok şey değişecek göreceksiniz Dere evlerin, fidanlığın, Devlet Demir Yollarının problemleri bitecek o zaman Herkesin aklı başına gelecek. Bizimde iki adayımız var. Allah korkusu olan, devlet, millet malında gözü olmayan, yalnız sizlere hizmet edecek partimiz yola çıkardı. Ben buradaki tüm partili büyüklerim, kardeşlerimden Ak Partili, Cumhuriyet Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili, eski Demokrat Partili gelin bu sefer bizi destekleyin. Karabük'ün kaderini hep beraber değiştirelim" dedi. 


Geri Dön