28 / 04 / 2024

Karacabey Belediyesi’nin sattığı arsalarla ilgili soru önergesi!

Karacabey Belediyesi’nin sattığı arsalarla ilgili soru önergesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karacabey Belediyesi’nin satış kararı verdiği mera alanlarıyla ilgili soru önergesii yanıtlamadı.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karacabey Belediyesi’nin, çoğunluğunu eski vasfı mera olan alanların oluşturduğu 300’ü aşkın arsa ve araziyi satış kararına ilişkin konuşmadı. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Pakdemirli, satışa yönelik soru önergesine verdiği cevapta, konuya ilişkin yorumda yapmazken, mera alanlarının satılamayacağını belirtti. 

Karacabey Belediyesi, mayıs ve temmuzda gerçekleştirilen belediye meclisi toplantılarında, 8 farklı mahalle ve köydeki toplam 316 arsa ve tarla için satış kararı almış; satış kararı alınan arsa ve tarlaların çoğunluğunun olduğu Aşağıfevzipaşa köylüleri, satışa karşı belediyenin önüne yürümüş ve belediye önünde eylem yapmışlardı. 

Ayrıca, köylüler, söz konusu alanların daha önce mera olduğunu dile getirerek, alanların mera vasfının tespiti ve satışın iptali için Bursa 4. İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı. Satışın ise belediyenin uzun süredir bütçesini dengeleyemediği ve açığın kapatılması için yapıldığı ileri sürülmüştü. 

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, 23 Temmuz’da Bakan Pakdemirli’nin cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, satışı ve bakanlığın konuyla ilgili neler yaptığını sordu.

Kayışoğlu’nun önergesini 20 Ağustos’ta cevaplayan Pakdemirli, Mera Yasası’nda yer alan “mera, yaylak ve kışlakların özel mülkiyete geçirilemeyeceği, amacı dışında kullanılamayacağı, zamanaşımı uygulanamayacağı, sınırlarının daraltılamayacağı ancak kullanım hakkının kiralanabileceği” hükmünü hatırlattı. Yasaya tabi alanların satışının yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Pakdemirli, yasaya tabi alanların, tahsisi yapılan köylülerin kullanımında olduğunu belirtmekle yetindi. Pakdemirli, eski vasfı mera olan alanların satışa çıkarılmasına ilişkin ise yorumda bulunmadı.


Geri Dön